1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Anastasiadis BM Genel Sekreteri’yle görüşecek
Anastasiadis BM Genel Sekreteri’yle görüşecek

Anastasiadis BM Genel Sekreteri’yle görüşecek

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 22 Eylül Cuma günü BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşecek.

A+A-

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Kurulu’na katılmak amacıyla Pazar günü New York’a gideceğini hatırlattı ve Anastasiadis’in programına yer verdi.

Habere göre Anastasiadis, 17 Eylül Pazar günü ilk olarak Londra’ya gidecek ve aynı günün akşamı İngiltere’deki Kıbrıslı Rumların düzenlediği bir etkinliğe katılacak.

Pazartesi sabahı New York’a geçecek olan Anastasiadis, 19 Eylül tarihinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Rusya Dışişleri Bakanı Segey Lavrov’yla görüşecek.

BM Genel Kurulu’nda 21 Eylül tarihinde yerel saatle 10:15’te konuşma yapacak olan Anastasiadis, 22 Eylül tarihinde yine yerel saatle öğle saatlerinde ise BM Genel Sekreteri Guterres’le görüşme gerçekleştirecek.

Gazete, Anastasiadis’in 22 Eylül tarihinde BM Güvenlik Konseyi’nin Beş Daimi Üyesinin temsilcileriyle de yemekte bir araya geleceğini belirtirken Anastasiadis’in ayrıca, ABD Devlet Başkanı’nın resepsiyonuna ve İngiltere Başbakanı Terese May’in düzenlediği İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth) üyesi devletlerin başkanları toplantısına da katılacağını vurguladı.

Habere göre Anastasiadis, ABD’deki Yahudi örgütleri üyeleri ve Exxon Mobil şirketi başkanı Stephen Greenlee’yle de bir araya gelecek.

23 Eylül’de Güney Kıbrıs’a dönecek olan Anastasiadis’e eşi Andri Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Rum Sözcü Nikos Hristodulidis eşlik edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.