1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Asgari ücretliye kız bile vermezler”
“Asgari ücretliye kız bile vermezler”

“Asgari ücretliye kız bile vermezler”

Asgari Ücret Saptama Komisyonu 2019’un ilk toplantasını perşembe günü yapmaya hazırlanırken, sokaktaki insan “Milletvekilinin bile aldığı maaşla geçinemediği bir ülkede vatandaş nasıl geçinsin?” diye sordu

A+A-

Asgari Ücret Saptama Komisyonu 2019’un ilk toplantasını perşembe günü yapmaya hazırlanırken, sokaktaki insan “Milletvekilinin bile aldığı maaşla geçinemediği bir ülkede vatandaş nasıl geçinsin?” diye sordu.

Vatandaş ne dedi?

Doğan Güney: Milletvekili geçinemiyorsa asgari ücretli nasıl geçinsin?

“Milletvekillerimiz aldıkları maaşla geçinemediklerini açıkladı, bizim gibi insanlar asgari ücretle nasıl geçinsin? Bu ülkede ezilen ezilecek sevinen sevinecek bu hayat böyle, imkanı yok olmaz bu iş düzelmez.”

Emrah Çelik: Asgari ücret biraz artırılıyor ancak herşeyin fiyatı da yükseliyor

“Devlet asgari ücreti artırıyor ancak her şeyin fiyatını da yükseltiyor, o zaman zaten asgari ücreti yükseltmiş yükseltmemiş bir anlamı olmuyor. Mesela daha önceden bir kazağın fiyatı 50 TL’idi, şimdi 75 TL oldu. Asgari ücret biraz yükselecek diye fiyatlar artmaya başladı,  değişen hiçbir şey yok. İnsanlar alışveriş yapamıyor. 

3 koli mal çıkartıyoruz 9 bin TL ödüyoruz, mesela bir ürünü Türkiye’den 50 TL’ye alıyoruz ve ödediğimiz vergilerden dolayı 70 – 80 TL’ye satmak zorunda kalıyoruz. Bu fiyatlar müşteriye pahalı geliyor, bu işin çözümü denge kurmaktan geçer. Ama maalesef bizim ülkemizde öyle bir şey göremiyoruz.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.