1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Atış alanları devlet arazisine taşınıyor
Atış alanları devlet arazisine taşınıyor

Atış alanları devlet arazisine taşınıyor

Rum kesimindeki atış alanlarının, devlet arazisine taşınmasıyla ilgili prosedürlerin devam etmekte olduğu haber verildi.

A+A-

Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde, Rum Savunma Bakanlığının, Rum Milli Muhafız Ordusuna (RMMO) ait olan tüm atış alanlarının, devlet arazisine taşınmasına ilişkin prosedürleri, kısa süre önce başlattığını yazdı.

Atış alanlarının taşınmasından etkilenecek olan mülk sahiplerine ise, mülküne el konulmaya devam edilmesi, mülkün istimlâk edilmesi veya askeri altyapılardan etkilenmeyecek olan bölgelerde bulunan devlet taşınmazıyla takas şeklinde üç seçenek sunulacağını kaydeden gazete, Rum Savunma Bakanlığının bu şekilde, devletin her yıl asker tarafından el konulan mülkler için ödediği tazminatın azalacağını, öte yandan RMMO’nun altyapılarının büyük bir kısmının da devlet taşınmazı içerisinde yer alacağını düşündüğünü ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.