1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Avrupa'da kimse Rusya ile savaşmak istemiyor"
"Avrupa'da kimse Rusya ile savaşmak istemiyor"

"Avrupa'da kimse Rusya ile savaşmak istemiyor"

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly bir açıklama yaparak, "Avrupa'da kimsenin Rusya ile savaşa girme gibi bir isteği yok" dedi.

A+A-

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly bir açıklama yaparak, "Avrupa'da kimsenin Rusya ile savaşa girme gibi bir isteği yok" dedi.

Zelenskiy: Müzakere masasına oturmalıyız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Polonya lideri Andrzej Duda ile görüşmesinden sonra sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Zelenskiy, sözkonusu Twitter paylaşımında "Rusya'yı hep birlikte müzakere masasına oturtmalıyız. Savaşla mücadele koalisyonuna ihtiyacımız var" dedi.

Ukrayna ordusu: Gostomel kontrolümüz altında

Ukrayna ordusunun, Rus askeri birliklerinin ele geçirmeye çalıştığı Kiev’deki Gostomel askeri havaalanının kontrolünü elinde tuttuğu bildirildi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, sosyal medya hesabından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına yönelik güncel bilgiler paylaştı.

Yapılan açıklamada, gece Rus askeri birliklerine karşı Ukrayna savunma güçlerinin direnmeye devam ettiği belirtildi. Rus birliklerinin Kropivnitskiy şehrinde hava saldırıları düzenlediği bildirilen açıklamada, Vilkovo ve Tiraspol’de Rus helikopterlerinin önemli faaliyetlerinin kaydedildiği aktarıldı.

Ukrayna hava saldırı birliklerinin çok sayıda Rus zırhlı aracının ilerlediği Teteriv nehrinin bulunduğu Dymer ve İvankov yerleşim bölgelerinde Rus birliklerine karşı muharebe operasyonları yürüttüğüne dikkat çekilen açıklamada, nehrin üzerindeki köprünün yıkıldığı vurgulandı.

Kiev’deki Rus güçlerinin kontrolüne almaya çalıştığı Gostomel askeri havaalanının durumu hakkında da bilgi verilen açıklamada, "Ukrayna savunma güçlerinden bir diğer taktik grup, dün Rus hava indirme kuvvetlerinin akın ettiği Gostomel havaalanını tutuyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Ukrayna ordusunun hava kuvvetlerinin Kiev’in gökyüzünü koruduğu belirtilerek, sabah saat 4’ten sonra Ukrayna hava savunma sisteminin başkent üzerine yapılan roket saldırılarını engellediğine işaret edildi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de sabah erken saatlerde siren sesleri ve art arda patlama sesleri duyulmuştu. Şehirde bir mahalledeki konut, roket parçalarının düşmesi nedeniyle hasar görmüş, çıkan yangın söndürülmüştü. Olayda 8 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Başkentte siren sesleri duyuldu

Kiev'de yerel saatle 07:05'ten itibaren 2 dakika boyunca sirenler çaldı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yerel saatle 04:20'den sonra da art arda patlamalar yaşanmıştı. Ayrıca yerel saatle 06:17'de ve 06:42'den sonra da patlamalar gerçekleşmişti.

Yerel bir yetkiliden yapılan açıklamaya göre, başkent Kiev'de Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutların roket düşmesi sonucu hasar aldığı belirtilirken, 8 sivilin yaralandığı açıklanmıştı.

Kiev'de yerel saatle 04.20'den sonra art arda patlamalar yaşandı.

Dün de Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odessa kentlerinde yerel saatle 04.50'den sonra art arda patlamalar yaşanmıştı.

Özellikle Kiev'de çok sayıda patlama meydana gelirken kentte sirenler çalmıştı.

Bazı siviller kenti terk etmeye çalışırken bazıları da metro istasyonları ve evlerinin bodrumlarına sığınmış, banka ve eczane önlerinde kuyruklar oluşmuştu.

Hostomel geri alındı

Rusya'nın saldırılarından sonra birçok stratejik noktaların ve tesislerin kontrolünü kaybeden Ukrayna en önemli havaalanlarından biri olan Hostomel Antonov Askeri Havaalanı'nı Rus birliklerinden geri alındığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in danışmanlarından Oleksiy Arestovych, havaalanının geri kazanılması için Ukrayna askerlerinin gösterdiği çabanın sonuç verdiğini aktararak, “Artık (Rus saldırısını) geri püskürttük. Hostomel Havaalanı bizim! Rus çıkarma birlikleri imha edildi!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://halktv.com.tr/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.