1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Ayın sonunu değil, ortasını bile görmüyoruz”
“Ayın sonunu değil, ortasını bile görmüyoruz”

“Ayın sonunu değil, ortasını bile görmüyoruz”

Ardı arkası kesilmeyen zamlar ve dövizin yükselmesi nedeniyle gittikçe ekonomik sıkıntıya düştüğünü belirten vatandaşlar, cepte para kalmadığını vurguladılar.

A+A-

Vatandaşlar, ardı arkası kesilmeyen zamlar ve dövizin sürekli yükselmesi nedeniyle, ekonomik olarak gittikçe dara düştüklerini söylediler. Kazandıkları paranın elektrik, benzin ve ev kirasına yetmediğini ifade eden vatandaşlar, borcu borçla kapatmaya çalıştıklarını belirttiler. Vatandaşlar, zamların ve ekonomik sıkıntının devam etmesi halinde, insanlarda psikolojik sorunların artacağını vurguladılar. Kazandığı parayla değil ayın sonunu, ortasını bile göremediğini dile getiren vatandaşlar, kazandıkları ile harcadıklarının orantısız olduğunu söylediler.

Vatandaş ne dedi?

Hasan Yorgancıoğlu: Zamlardan kaçış yok

“Ben dövizin düştüğünü görmedim. Sterlin bir zamanlar 4 TL civarında dolanırken, şimdi 9 TL civarındadır. 1 lira düşmüş, 1 lira yükselmiş bence bir şey değişmez. Zamlara alıştık. Onlardan kaçış yok. Benim çocuğum devlet okulunda okuyor ve sadece kıyafet parasına 500 lira ödedim. Yemek, elektrik ve su gibi giderlerden tasarruf etmek için anne evinde yemek yiyoruz. Maaşımı ayın 1’inde aldım şu an cebimde 20 lira var. Değil ayın sonunu, ayın ortasının bile getiremiyoruz.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.