1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Bankaları değil, pazarı destekliyoruz
Bankaları değil, pazarı destekliyoruz

Bankaları değil, pazarı destekliyoruz

İş likiditesini artırmaya yönelik önlemler Rum Maliye Bakanı Konstantinos Petridis ve Merkez Bankası Başkanı Constantinos Herodotus tarafından ortaklaşa duyuruldu.

A+A-

İş likiditesini artırmaya yönelik önlemler Rum Maliye Bakanı Konstantinos Petridis ve Merkez Bankası Başkanı Constantinos Herodotus tarafından ortaklaşa duyuruldu.

"Hükümet tüm cephaneliğini kullanmaya çağırıldı. Çok cesur bir paket düzenliyorduk ”dedi. Bakan, Çalışma Bakanı Zeta Emilianianidou ile birlikte, yarın öğleden sonra alınan önlemlere oy vermek amacıyla bugün partilerle daha fazla istişarede bulunacaklarını söyledi.

Bakan, savaşın likidite yoluyla iflastan nasıl kaçınılacağına karar verileceğini ve bankacılık sistemi aracılığıyla reel ekonomiye yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. "Çarşıya sübvanse ediyoruz, bankalara değil."

Bugünkü toplantıda Bakanlar Kurulu iki yasayı onayladı:

İlk mevzuat, 31/12/2020 tarihine kadar dokuz aylık bir süre için Maliye Bakanının kanun ve kararnamesi ile sermaye taksitlerinin geri ödenmesi ve finansal kuruluşlara verilen kredilere ödenmesi ile ilgilidir.

ötesinde süspansiyon Kapsadığı iş , birey ve serbest meslek, üstlendikleri yükümlülüklerine uyumlu idi.

Bankalara ek olarak, kredi yönetim şirketleri, sigorta şirketleri ve KOAG gibi kredi kurumlarını da kapsadığı belirtilmektedir. Sürenin sonunda veriler yeniden değerlendirilecek ve ilgili Avrupa kurumlarının kararlarına göre ayarlanacaktır.

Önlemin uygulanması için finansal kurumlara yazılı bir talepte bulunulmalıdır. 2019 Finansal Raporlama Yükümlülüğü'nde şirketler ve serbest çalışanlar için yazılı bir talep de askıya alınacaktır.

yasasında ile "moratoryum dozlar" bankalar sübvanse olmayacak dozu askıya anahtar hükümet kararını, ama gerçek ekonomiyi sağlamak. Hanehalkları, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve gelirlerindeki çarpıcı düşüş nedeniyle ayakta kalamayan işletmeler.

Öte yandan, bankaların taksitlerin askıya alınması sonucunda kredileri önemli ölçüde yeniden yapılandırma maliyetlerini üstlenmeleri gerekecek olsa da, CBC ve yetkili Avrupa para otoritelerinin kararlarının sağladığı esneklik nedeniyle sürdürülebilirlik sorunları ile karşılaşmaları beklenmemektedir.

İkinci mevzuat, aşağıdaki amaçlarla toplam iki milyar avroya (2.000.000.000 €) kadar Devlet Garantilerinin verilmesiyle ilgilidir:

(A) yeni yumuşak kredilerin tahsisi tutarında € 1.750.000.000 İşletmeler ve serbest meslek kron pandemik mücadele için alınan önlemlerin ekonomik etkisini ele almak için, ve
(b) faiz oranı ile hibe bireylere, serbest meslek 250 milyon € değerinde işletmeler .
Devlet garantilerinin verilmesinin temel ilkeleri Kanun kapsamında yer alırken, devlet garantilerinin verilmesi ve kullanılmasının çeşitli parametreleri ve şartları, hem ulusal hem de uluslararası geçerli koşullara bağlı olarak düzenli olarak gözden geçirilebilen Maliye Bakanının bir kararnamesi ile yayınlanacaktır. Avrupa düzeyinde.

Daha önce de belirttiğim gibi, reel ekonomideki likiditeyi artırmak için devlet garantileri verilir ve mevcut kredileri geri ödemek için kullanılamaz. Bununla birlikte, mevcut programın bir parçası olan mevcut kredilere faiz için kullanılabilirler.

Devlet garantileri , yukarıdaki kredilerden kaynaklanabilecek zararların % 70'ini ve kredinin teminatlı olup olmadığına bakılmaksızın kalan% 30'unu kapsayacaktır .

Krediler, maksimum 1 yıl garantili cari hesaplar hariç olmak üzere 3 aydan 6 yıla kadar sürecektir .

Kredi kurumlarına devlet garantileri verme süreci Nisan ayı başlarında başlayacak ve ilk kredilerin Mayıs 2020'nin başında başlatılmasını bekliyoruz .

Kredi kurumlarına devlet garantilerinin verilmesi ve aynı zamanda verilebilecek azami kredi miktarı ve hangi sebeplerle (likidite gereksinimlerinin karşılanması) gibi Serbest Çalışanlara ve Girişimlere borç verme kriterleri ve koşulları da dahil edilmiştir . işletme sermayesi ve yatırım).

Uygun işletmelerin şartıyla ve çoğunlukla uygun işletmeler ve serbest meslek kararname tarihinden itibaren ve kadar herhangi bir işten ile devam etmeyecektir şartıyla "notu serbest meslek  Eylül 30  fazlalık fonundan 2020.
 Bunu tekrarlamak devlet garantileri de dahil olmak üzere, vergi mükelleflerinin parası aracılığıyla yapılan tüm hükümet politikaları, işleri sürdürmeyi ve iflasları önlemeyi amaçlamaktadır.

Avrupa Komisyonu'nun Devlet yardımları geçici çerçevesine uygun olarak, ekonomiyi destekleyecek Devlet yardım önlemleri için verilecek yeni krediler için düşük faiz oranları belirlenmiştir . Faiz oranlarındaki herhangi bir azalma, AB tarafından Devlet yardımı olarak görülebilir.

Faiz oranlarına örnekler
 
(a) Küçük veya orta ölçekli bir işletme veya serbest meslek sahibi bir kişi için yeni kredilere ilişkin Toplam Faiz Oranı:

Vadesi% 0.75, vadesi% 1.25 olan teminatlı kredi için

% 1 vadede 3 yıla varan ve% 1.50 teminatsız teminatlı kredi için

% 1.50 ile 6 yıla kadar vade ve% 2'de teminat bulunmayan teminatlı kredi için

(b) Büyük bir işletme için yeni kredilerin toplam faiz oranı aşağıdaki gibi olacaktır:

Bir yıla kadar% 1'de teminatsız ve% 1.50'de teminatsız teminatlı kredi için

% 1.50 ile 3 yıla kadar vade% 2 ile teminatsız teminatlı kredi için

% 2.50 ile 6 yıla kadar teminatlı ve% 3'te teminatsız teminatlı kredi için


Bay Petrides, hedefin yıl sonuna kadar işyerlerinin işten çıkarılmaması olduğunu vurguladı. Diyerek şöyle devam etti: "Beklenti, krizin sonunda, likidite için yeni ucuz krediyi alacak olan işletmelerin geri ödeme yapabilmeleri için uygun hale gelmeleri. Devlet garantileri, bunu başaramayanlar için potansiyel kayıpları kapsayacak şekilde etkinleştirilecek, bu da kamu borçlarının işletmeler ve işlerin ve genel olarak ekonominin yararı için artırılacaktır. Aynı zamanda, kısmi faiz oranı sübvansiyonu, kriz sonunda iyileşme konusunda daha fazla zorluk çekecek olanlarla ilgilidir. İki plan, esasen bankaları yeni likiditeyi reel ekonomiye kârsız bir şekilde aktarmak için mekanizmalar olarak görevlendiriyor,

CBC Başkanı kendi açısından CBC'nin ilk hedefinin finansal istikrar ve reel ekonomiye destek olduğunu belirtti.

Herodotus, bu nedenle ülkemizin reel ekonomisinin, hane halklarının ve işletmelerinin bankacılık sektörü tarafından desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Maliye Bakanlığı'nın önlemleri, CBC'nin kredili mevduat ve kısa vadeli borçlanma kriterlerinin gevşemesi ile birlikte reel ekonomiye ilave likidite vermektedir. Dumquit, dokuz ay içinde bankaların 1,4 milyar € sermaye gevşemesinden yararlanmak için kredi yeniden yapılandırmasından geçmesi gerekeceğini söyledi.

CB Başkanı, Merkez Bankası'nın yakında açıklanacak diğer önlemleri incelemeye devam ettiğini söyledi. Bay Herodotou bankaları da önlem planlamaya çağırdı. Yeni kredilerin Mayıs ayı başında başlaması bekleniyor. Ayrıca Maliye Bakanlığı ile doğrudan işbirliği içinde bankaların reel ekonomiye kriterleri ve para yolunu kontrol edeceğini vurguladı. Bu önlemlerin ECB'nin talimatları ile uyumlu olduğunu ve Kıbrıs'ın hazırlandığını ve Frankfurt direktiflerini tam olarak uygulayan ilk ülke olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.