1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barış görüşmelerinde İstanbul'un adı geçti
Barış görüşmelerinde İstanbul'un adı geçti

Barış görüşmelerinde İstanbul'un adı geçti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya, Belarus topraklarından bize saldırmazsa müzakereyi kabul ederiz. Belarus yerine İstanbul, Varşova ve Budapeşte'de görüşme olabilir" dedi.

A+A-

Rusya'nın Ukrayna Savaşı'nda 4. güne girildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'den müzakere açıklaması geldi. Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti, başka yerlerde müzakere için açık kapı bıraktı.

Uluslararası lejyon birliği kurduklarını ifade eden Zelenskiy, dünya güvenliğinin korunması için Ukrayna'ya destek vermek isteyen yabancılara, direnişe katılmaları için çağrı yaptı.

Zelenskiy, "Bu, ülkemize verdiğiniz desteğin kilit önemdeki kanıtı olacak" dedi.

Zelenskiy, şunları ifade etti:

-Uluslararası lejyon birliği kurduk. Rus saldırganlığını püskürtmede yer almak isteyen yabancılardan oluşacak.

-Rus işgalcilerine karşı direnişe ve dünya güvenliğinin korunmasına katılmak isteyen tüm yabancılara, devletimize gelmelerini ve Bölgesel Savunma Kuvvetleri saflarına katılmayı teklif ediyoruz.

-Dün gece vahşi ve acımasız geçti, sivil altyapılar vuruldu.

-İşgal güçleri ambulanslar dahil her şeye saldırdı.

-Rusya, Belarus topraklarından bize saldırmazsa müzakereyi kabul ederiz.

-Belarus yerine İstanbul, Varşova ve Budapeşte'de görüşme olabilir.

Rus heyeti Belarus'a ulaşmıştı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus heyetinin Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel kentine ulaştığını, Rusya'nın burada görüşmelere hazır olduğunu söylemişti.

Rusya'nın müzakerelere başlamaya hazırlandığını belirten Peskov şunları söyledi:

"Varılan anlaşmalar doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve diğer bazı kurumların temsilcilerinden oluşan Rus heyeti, Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel şehrine vardı. Bu müzakerelere Gomel'de başlamaya hazır olacağız"

Peskov "Rus tarafı Gomel'de müzakerelere başlamaya hazır, şimdi Ukraynalıları bekliyoruz" dedi.

Kaynak: https://halktv.com.tr/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.