1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Başkan İsmail Arter Belediye Başkanları Hasan Sadıkoğlu Ve Mustafa Zurnacılar ile toplantı yaptı
Başkan İsmail Arter Belediye Başkanları Hasan Sadıkoğlu Ve Mustafa Zurnacılar ile toplantı yaptı

Başkan İsmail Arter Belediye Başkanları Hasan Sadıkoğlu Ve Mustafa Zurnacılar ile toplantı yaptı

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter bugün İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ile bir araya gelerek imar planıyla ilgili bir toplantı yaptı.

A+A-

Başkan İsmail Arter, belediye başkanlarıyla bölge ile ilgili her konuda sık sık istişare ettiklerini, içinde bulunulan günlerde 3 bölgeyi kapsayan imar planıyla ilgili de istişare ettiklerini, çalışma sonuna yaklaştığı için istişareyi sıklaştırdıklarını ifade etti. Yeni Mağusa’yı ve yıllar sonra konuşulacak olan İskele ve Yeniboğaziçi’ni planlama aşamasında olduklarını ifade eden Başkan Arter, “ hafife alınacak bir konu değil, üzerinde ne kadar mesai harcarsak o kadar faydalı bir plan oraya çıkacak. 4 Aralık’ta yapılacak olan ilk oylamaya kadar sorunlu noktaları ortadan kaldırmak için görüşmelerimizi sıklaştırdık.” dedi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, imar planı sürecinde başkanlarla yaptıkları toplantıların ivme kazandığını, imar planının her bölgenin geleceğini doğrudan etkileyecek olan bir plan olduğunu ve sonuna doğru geldiklerini ifade etti. Sadıkoğlu, bugünkü teknik toplantı yapacaklarını, önümüzdeki günlerde ise mecliste yapacakları istişare ile verecekleri kararı tartışacaklarını da ifade etti.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ise, her 3 bölgenin halklarının geleceğini ve yaşam koşullarını iyi bir şekilde hazırlamak, gelecek nesillere iyi yaşanabilir kentler bırakmak için çaba verdiklerini, önemli olanın halkın refahı olduğunu söyledi. Doğru olanın geç kalınmış imar planının bir an önce sonuçlandırılması ancak iyi bir şekilde sonuçlandırılması gerektiğini ifade eden Zurnacılar, “bu bölgelerde İmar Planına ihtiyaç var. Biz şunu savunuyoruz: iyileştirilmelerin yapılması daha önemliydi. Kazanılmış haklar, statüler, coğrafi konumlar bölgelerin gelişimleri, tarım hepsi farklı bunların. Bunların en iyi şekilde sonuçlandırılması için bizler başkanlar olarak halkımızın çıkarları için çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” Dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.