1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Bellapais Kabristan Parkı düzenlenen törenle açıldı
Bellapais Kabristan Parkı düzenlenen törenle açıldı

Bellapais Kabristan Parkı düzenlenen törenle açıldı

Girne Belediyesi Ve Beylerbeyi Muhtarlığı Katkılarıyla, Erbil Arkın Ve Arkın Grup Tarafından Hayata Geçirilen Bellapais Kabristan Parkı Düzenlenen Törenle Açıldı.

A+A-

Girne Belediyesi Ve Beylerbeyi Muhtarlığı Katkılarıyla, Erbil Arkın Ve Arkın Grup Tarafından Hayata Geçirilen Bellapais Kabristan Parkı Düzenlenen Törenle Açıldı.

Beylerbeyi köyünün doğusunda yer alan ve yıllardır atıl durumda olan mezarlık, Arkın Grup önderliğinde, Girne Belediyesi ve Beylerbeyi Muhtarlığı işbirliğinde restore edildi.

5 bin metrekarelik alana yayılan Bellapais Kabristan Parkı, Müslüman, Ortodoks, uluslararası vatandaşlar ve kimsesizler bölümlerinden oluşan, yaklaşık 300 mezar kapasitesiyle yeniden düzenlendi.

Söz konusu alanda yer alan ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan şapel restore edilirken, şapele ek olarak dinlenme odası, mezar çevrelerinde dinlenme yerleri, vatandaşların oturabileceği banklar, engellilerin de kullanımına uygun yürüyüş yolu, tuvaletler, abdest alma alanları, cenaze namazlarının da kılınacağı üzeri kapalı pergola yapılırken, peyzaj düzenlemesi de yapıldı.

Açılışta konuşan Arkın Grup Yönetim Kurulu başkanı Erbil Arkın, yıllar önce Kıbrıs’ın dört bir yanından gelerek Bellapais köyüne yerleşen insanların, aile büyüklerini defnedeceği bir mezarlık alanlarının bulunmadığını anımsatarak, projeyle bir ihtiyacın karşılandığını dile getirdi.

Bellapais’de yaşayanların geçmişlerinin geleceklerinin ve köklerinin bu köyde olduğunu hissetmeleri, burayı yurt olarak benimseyebilmeleri açısından projenin farklı bir anlam ifade ettiğini dile getiren Erbil Arkın, projenin hayat bulmasına emek veren herkese teşekkür etti.

Bölgede yıllardır atıl durumda olan Rum Mezarlığının restore ederek, tüm bölge halkının kullanımına açtıklarını kaydeden Arkın, burada mezarlık alanı dışında, vatandaşların oturup kitaplarını okuyabilecekleri, çocukların oyun oynayabilecekleri alanların da düzenlendiğini söyleyerek proje hakkında teknik bilgi verdi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, projenin belediyeler, özel sektör, iş insanları ve bölge halkının işbirliğinde güzle işlere imza atılacağının göstergesi olduğunu belirterek, projenin hayat bulmasına emek koyan herkese teşekkür etti.

Söz konusu kabristan alanında, Müslümanlar, Ortodokslar, uluslararası diğer dinlere mensup vatandaşlar ve kimsesizler için bölümler yer aldığını anımsatan Güngördü, bunun Akdeniz’de bir ada ülkesi olan ve tarih boyunca birçok medeniyet ve farklı kültüre ev sahipliği yapan, Kıbrıs’ta hoşgörü, farklı kültürler dinler ve renklerin bir arada var olmaya devam edeceğinin mesajının verildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Erbil Arkın’a Girne belediyesi ve Beylerbeyi Muhtarlığı tarafından teşekkür plaketleri sunuldu.

Tören, etkinliğe katılanların Kabristan Parkı gezmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.