1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Biden: Rusya'dan doğal gaz ve petrol ithalatını yasaklıyoruz
Biden: Rusya'dan doğal gaz ve petrol ithalatını yasaklıyoruz

Biden: Rusya'dan doğal gaz ve petrol ithalatını yasaklıyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yönelik saldırılarını sürdüren Rusya'dan doğal gaz ve petrol ithalatını yasakladıklarını açıkladı

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yönelik saldırılarını sürdüren Rusya'dan doğal gaz ve petrol ithalatını yasakladıklarını açıkladı. Başkan Biden bugün Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada "Rus petrol ve doğal gazı ile enerjisinin tüm ithalatını yasaklıyoruz. Bu, Rus petrolünün ABD limanlarında kabul edilmeyeceği ve Amerikan halkının (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'e yönelik bir başka güçlü darbesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. Biden, Rusya'dan enerji ithalatını yasaklama kararının Avrupalı müttefiklerle yaptığı istişareler sonrasında alındığını da sözlerine ekledi. 

"Avrupa'daki birçok müttefikimizin ve ortağımızın bize katılmasının mümkün olmadığını biliyoruz" diyen Biden, "Başkaları için mümkün olmasa da biz bu adımı atabiliriz. Ancak Avrupa ve ortaklarımızla, Rus enerjisine olan bağımlılığı azaltacak uzun vadeli bir strateji geliştirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

ABD: Rus askerlerinde zayiat 2 bin ile 4 bin arasında

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 2 bin ile 4 bin Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Pentagon'a bağlı Savunma İstihbarat Ajansı Başkanı Korgeneral Scott Berrier, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Berrier, kaç Rus askerinin hayatını kaybettiğine ilişkin bir soruya "2 bin ile 4 bin arasında" şeklinde cevap verdi. Berrier, bu tahminin açık kaynakların yanı sıra istihbarat bilgilerine dayandığını da sözlerine ekledi. 

İngiltere'den de Rus petrolüne yasak

Biden'ın açıklamasının yanı sıra, İngiltere Çalışma, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, İngiltere'nin 2022 sonuna kadar Rus petrol ve petrol ürünlerinin ithalatını aşamalı olarak durduracağını açıkladı.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.