1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Bir istifa bile yok: ‘doğal afet’ demeyle bu iş bitmez”
“Bir istifa bile yok: ‘doğal afet’ demeyle bu iş bitmez”

“Bir istifa bile yok: ‘doğal afet’ demeyle bu iş bitmez”

Ada genelinde meydana gelmesine karşın sadece Kuzey Kıbrıs’ta 4 kişinin ölmesine neden olan sel felaketi vatandaşlar tarafından büyük tepki çekti.

A+A-

Yeni Bakış’a konuşan vatandaşlar, ihmalkârlığın arkada gözü yaşlı aileler bıraktığını dile getirdi. Yaşanılan sel felaketindeki başlıca nedenin rant kavgasının yanı sıra çarpık kentleşme olduğuna dikkat çeken vatandaşlar alt yapının yetersiz kaldığına vurgu yaptı.

Siyasilerin doğal afet demesiyle işin içinden sıyrılamayacaklarını dile getiren vatandaşlar, sorumluların ülkeyi bilinçsizce yönetenlerde olduğunu kaydetti. Hiçbir yetkilinin sorumluluk almadığını ve bir kişinin dahi istifa etmediğine işaret eden vatandaşlar bu kaosta “büyük bir ihmal” olduğunu savundu.

 

Kıbrıs’ın genelinde meydana gelen aşırı yağışların etkisiyle yaşanan sel felaketinin can alması, ülkede büyük tepki topladı. 

Siyasilerin doğal afet demesiyle işin içinden sıyrılamayacaklarını dike getiren vatandaşlar, sorumluların ülkeyi bilinçsizce yönetenlerde olduğunu kaydetti. Hiçbir yetkilinin sorumluluk almadığını ve bir kişinin dahi istifa etmediğine işaret eden vatandaşlar “büyük bir ihmal” olduğunu savundu.

Dere yataklarına evlerin yapımına izin verenlerin, dere yataklarını kapatıp imar izni verenlerin sorumluluğunun bu acı da büyük payı olduğunu belirten vatandaşlar yetkililerin çaresizce izlemekten başla bir şey yapamadıklarını kaydetti. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.