1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Bizi yönetenler herhalde uzayda yaşıyorlar”
“Bizi yönetenler herhalde uzayda yaşıyorlar”

“Bizi yönetenler herhalde uzayda yaşıyorlar”

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün “ UBP’nin iktidarda olduğu bir buçuk yıllık sürede ülkede hiçbir ekonomik sıkıntı kalmadığını ayrıca devletin hiçbir borcu bulunmadığı” söylemine TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’dan eleştiri geldi.

A+A-

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “ İnsanlarımızın açlık sınırında yaşadığı, yüzlerce esnafın siftah etmeden kepenk kapatmak zorunda kaldığı, üreticinin çok zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalıştığı, birçok iş yerinin Resen vergiler ile boğuştuğu, birleşik faizlerden dolayı binlerce insanın mahkemelik olduğu, özellikle gençlerimizin işsiz dolaştığı, insanlar sosyal güvencesiz çalıştırılmak zorunda bırakıldığı günümüzde birkaç tane zenginin konumuna bakarak ülkenin “refah içerisinde olduğunu ve hiç bir ekonomik sıkıntımızın bulunmadığını” söylemek, herhalde bu ülkenin halkından bir haberim demek, Halk ile dalga geçmek demektir” açıklamasında bulundu..

Çakıcı, “ Hükümet edenler yaptığı açıklamalarda ülkenin refah içinde olduğunu, milli gelirimizin 15 bin dolarlara çıktığını söylüyorlar. Herhalde bu hükümet yetkilileri KKTC’ de yaşamıyorlar. Başka yerde, uzayda yaşıyorlar” ifadesini kullandı.

Çakıcı konuşmasına şöyle devam etti;

“Aslında muhtemelen bu değerlendirmeyi kendi çevrelerine veya bu ülkenin uzun yıllardır rant elde eden, çıkar elde eden kesimine de bakarak karar veriyorlar. Onlar, küçük bir azınlık, bu ülkede çok mutlu olabilir. Onların temsilcileri de bu hükümettir. Bunlar ülkeyi böyle görebilirler ama biliniz ki bu ülkenin genel halkı kan ağlıyor, canı yanıyor ve ülkenin düzlüğe çıkaracak hedefini, refah seviyesini halkın genel anlamda yükseltecek, sosyal adaleti geliştirecek güçlü bir siyasi iktidara, alternatifine ihtiyaç vardır. Burada bir değişim gerekir. Arı kovanına elini sokmak gerekir. Tarım reformu gerekir, vergi reformu gerekir bu ülkede. Kamu reformu gerekir. Faiz yasasının geçmesi gerekir buralarda. Vergi reformuyla, re’sen vergilerle de küçük esnaf kırılmaktadır ama ülkeyi ayağa kaldıracak ciddi bir ekonomik reforma ihtiyaç vardır bu ülkede çünkü ülkemiz kan ağlıyor ve bu ülkeyi yönetenlerde bunlardan bir haberler ve bu tür gerçekten halkla dalga geçer gibi açıklama yapıyorlar. Bu kabul edilemez.” dedi.

Çakıcı son olarak, “TKP Yeni güçler iktidara geldiği zaman, bütün bu reformları harfiyen hayata geçirecek ve üç, beş tane zengin aileye hizmet eden düzeni değiştirerek halkın geneline yayılan bir refah düzeyini yaygınlaştırmak için gerekli reformları yapacaktır. Halkımız TKP Yeni Güçler iktidarında her anlamda gerçek bir refah seviyesine ulaşacaktır.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.