1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Bu hamlelerin çözüme yararı olmaz
Bu hamlelerin çözüme yararı olmaz

Bu hamlelerin çözüme yararı olmaz

Vatandaş, Güney Kıbrıs’ın ada etrafında Uluslararası firmalarla sürdürdüğü doğal gaz arama çalışmalarının ardından Türkiye’nin de bölgede sondaja başlayacağını açıklamasının Kıbrıs müzakerelerine hiçbir yararı olmayacağını belirtti.

A+A-

Vatandaş, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde adanın etrafında başlayacağını açıkladığı sondaj çalışmalarının, Kıbrıs müzakere sürecine olumlu  bir etkisinin olmayacağını belirtti. Müzakerede bugüne kadar Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıslı Türklerle  hiçbir şekilde uzlaşma arzusunda olmadığını belirten vatandaşlar, “İki toplum arasındaki sürtüşme hiçbir şekilde bitmeyecektir” dediler. 

Vatandaşlar ne dedi?

Enver Dinçoğlu: Müzakerelerde hiçbir şekilde olumlu bir sonuç çıkmayacaktır

“Sondaj çalışmaları Kıbrıs müzakerelerini zaten etkilemiş durumdadır. Rumlar tek taraflı  münhasır bölge ilan etti.  Türkiye’de hem kendi çıkarları hem de Kıbrıslı Türkler adına petrol ve doğal gaz sondaj çalışılması yapacağını açıkladı. Bu girişimlerin müzakere sürecine olumlu bir yansıması olacağına inanmıyorum. Sondaj çalışmaları yapabilmek için Türkiye şu an açık deniz arama gemisi aldı. Kuzey’in denizlerinde doğal gaz ve petrol bulunursa bunun  KKTC’nin yararına olacağını düşünüyorum. Müzakerelerde olumlu bir sonuç çıkmayacağı için de Rumlarda kendilerine ait olan bölgelerinde kendi sondaj çalışmalarını yapsınlar

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.