1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bu yolun neresi güvenli ? Sayın Bakan
Bu yolun neresi güvenli ? Sayın Bakan

Bu yolun neresi güvenli ? Sayın Bakan

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan tarafından Girne Dağ Yolu’nu daha güvenli hale dönüştüreceğiz gerekçesi ile yapılan ve 20 gün süren sözde çalışmalar fos çıktı.

A+A-

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan tarafından Girne Dağ Yolu’nu daha güvenli hale dönüştüreceğiz gerekçesi ile yapılan ve 20 gün süren sözde çalışmalar fos çıktı.  Bakan Atakan’ın daha güvenli hale geldiğini iddia ettiği Ölüm yolunda son iki haftada 3 trafik kazası meydana geldi. Muhalefet olduğu dönemlerde söz konusu yolda meydana gelen trafik kazaları ile ilgili olarak dönemin hükümetini gerekli önlemleri almadığı için yerden yere vuran ve etik dersi vermeye kalkan Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’dan ses çıkmıyor.

“Ölüm yolu” olarak adlandırılan Girne dağ Yolu’nda yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından söz konusu yolun daha güvenli bir hale gelmesi  için Şubat atı içerisinde başlatılan çalışmalar 13 Mart tarihinde sonra erdi ve Bakanlık tarafından sürücüler için daha güvenli hale dönüştürüldüğü gerekçesiyle hizmete açılmıştı.

Gazetemiz Haberatör söz konusu yolda yapılan çalışmalarda sadece hasarlı olan yollarda asfaltların yamalandığını, bazı kırık korkulukların değişikliğin yapıldığını bunun dışında kayda değer bir değişiklik yapılmadığını ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından artık daha güvenli denilerek ulaşıma açtığı yeni güvenlik ötesi dağ yolumuzun vatandaşta hayal kırıklığı yarattığını gazetemizin manşete taşıdığı haberde duyurmuş ve söz konusu yolda muhtemel yeni kazaların yaşanmaya devam edeceği uyarısında bulunmuştuk.

Ne yazık ki Ulaştırma Bakanlığı tarafından daha güvenli hale dönüştürüldüğü gerekçesi ile 13 Mart’ta açılan söz konusu yolda son iki haftada 3 trafik kazası daha yaşandı. Bu kazaların sonuncusu dün yaşandı. Girne-Değirmenlik dağ yolunda dün saat 10:30’da gerçekleşen kazada Değirmenlik istikametine seyreden Tüfekçi Ltd'e ait Kartal Taşkal (E-46) yönetimindeki HG 086 plakalı beton dökme pompası, sağa meyilli virajda kontrolden çıkarak yolun solundaki bankete devrildi.

Kazada yaralanan sürücü Kartal Taşkal yanında yolcu olarak bulunan Harun Yaltılıgil (E-19) ve Muhammed İmdatullah'ın (E-26) Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  Kazada yaralanan Muhammed İmdatullah’ın yoğun bakım servisine alındığı, diğer 2 yaralının ise acil serviste tedavilerinin devam ettiği bildirildi. Kaza ile ilgili polis soruşturması sürüyor.

kaza-2.jpg

Çalışma Dairesi, dün sabah Girne -Değirmenlik anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 3 işçinin kaçak oldukları açıkladı. Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol yazılı açıklamasında, Kartal Taşkal’ın çalışma izninin 2 yıl önce iptal edildiği, Harun Yaltılıgil ve Muhammed İmdatullah’ın ise Çalışma Dairesi’nde hiçbir kayıtları bulunmadığının tespit edildiğini, olayla ilgili tahkikatın tamamlanmasıyla Daire tarafından ilgili yasal mevzuat uyarınca gereken yaptırımların uygulanacağını belirtti.
 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.