1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Büfe işletmecileri kan ağlıyor
Büfe işletmecileri kan ağlıyor

Büfe işletmecileri kan ağlıyor

Mağusa’da büfe işletmecileri, elektriğe ve temel tüketim maddelerine yapılan zammı eleştirdi. Büfe işletmecileri, zamlar nedeni ile kazançlarının maliyetlerini bile karşılamaya yetmediğinden şikayetçi

A+A-

Elektrik tarifelerine ve temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, ekmeğini tost ve sandviç satarak kazanan büfe işletmecilerini de olumsuz etkiledi. Mağusa’da faaliyet gösteren büfe işletmecileri, zamlar nedeni ile maliyetlerinin ikiye katlandığını söyledi.

Ülkedeki ekonomik kriz sebebi ile işlerinin halihazırda düşük olduğunu ifade eden büfe işletmecileri, özellikle elektriğe ve temel tüketim maddelerine yapılan zamlar nedeni ile kazançlarının maliyetlerini bile karşılayamaz olduğunu dile getirdi.

“İflasın eşiğindeyiz”

Mağusa’da bazı büfe işletmecileri, küçük esnafın, yapılan zamlar karşısında ayakta kalmasının neredeyse imkansız olduğunu belirtti.

Büfe işletmecileri, “Günde 250 TL sadece domatese veriyoruz. Elektriğe zaten güç yetmez oldu. 1000 TL elektrik faturası öderken 1700 TL fatura ödemeye başladık. İşletme vergisi ve diğer maliyet giderleri de cabası, işler zaten düşük, maliyetler de ikiye katlandı, ayakta durmakta zorlanıyoruz. Zamların devam etmesi halinde özellikle küçük esnafın birçoğu kepenk indirmek zorunda kalacak” diye konuştu.

 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.