1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Derinya ziyareti Rum basınında
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Derinya ziyareti Rum basınında

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Derinya ziyareti Rum basınında

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, sınır kapısı açma çalışmalarının yapıldığı Derinya’ya gerçekleştirdiği ziyaret bugünkü Rum gazetelerine de haber oldu.

A+A-

Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafının Aplıç ve Derinya kapılarının açılmamasının sorumluluğunun “karşı tarafta” olduğunu düşündüğünü yazan Alithia gazetesi, “Mayıs İki Barikatın Açılması İçin İyi” haberinde, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bölgeyi ziyaretinde yaptığı açıklamalara ve Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun konuya ilişkin değerlendirmelere yer verdi.

Gazeteye göre, Prodromu, Rum hükümetinin en baştan bu yana, gerekli isteği gösterdiğini ileri sürdü. “Ne yazık ki özellikle işgal makamlarından kaynaklanan problemlere sahip olduklarını” öne süren Prodromu, çok fazla yoruma gerek olmadığını çünkü kararlaştırılan planların devam etmekte olduğunu ve gecikmeye sebep olanın hiçbir şekilde Rum Yönetimi makamları olmadığını iddia etti.

Prodromu, son olarak “iletişimi ve insanlar arasındaki teması iyileştiren önlemlerle birlikte, esas hedefin, işgal ve bölünmenin son bulması için müzakere etmek olduğunun unutmaması gerektiğini” ekledi.

Haravgi de habere “Derinya ve Aplıç’ın Eş Zamanlı Açılması- Mustafa Akıncı Derinya Sınır Kapısında, Rum Kesimine Eleştiriler” başlığıyla yer verdi.

Politis ise “Üç Yılın Akabinde Kapalı Sınır Kapıları- Aplıç’a Yönelik Yol Gelişme Halinde- Derinya Gecikmelerin Esiri” başlıklı haberinde ise, iki sınır kapısında yapılan çalışmaları aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.