1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Dipkarpaz okullarındaki öğretmenlerin aldığı yardımlar mercek altında
Dipkarpaz okullarındaki öğretmenlerin aldığı yardımlar mercek altında

Dipkarpaz okullarındaki öğretmenlerin aldığı yardımlar mercek altında

Dipkarpaz’daki okullarda görev yapan Rum öğretmenlerin aldıkları yardımların, dün kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen Rum Eğitim Komitesinde gündem olduğu belirtildi.

A+A-

Dipkarpaz okullarındaki öğretmenlerin okullarını değiştirmek istemediklerini, çünkü daha yüksek puan ve terfi hakkı aldıklarını yazan Fileleftheros gazetesi, öğretmenlerin harcırah da aldıklarını, bazılarının haftada bir gün az çalıştıklarını belirtti.

Bunun sonucunda Rum Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin aldıkları yardımlarda kısıtlamaya gidilmesi için öneri hazırlamakta olduğunu kaydeden gazete, dün gerçekleştirilen toplantıda, öğretmenlerden bazılarının, yasada öngörülenden çok daha uzun süre oldukları pozisyonda kaldıklarının belirtildiğini yazdı.

Aldıkları yardım ve kolaylıklardan ötürü, bazılarının 6 yıl yerine 12 yıla kadar çalıştıklarını kaydeden gazete, bunlardan bazılarının maaşlarına ek olarak 512 Euro’ya kadar varan harcırah aldıklarını, öte yandan KKTC’de görev yapanların, daha fazla puana sahip olduklarını, dolayısıyla daha kolay terfi aldıklarını ifade etti.

Dipkarpaz’da görev yapan ve daimi olarak Rum kesiminde ikamet eden orta öğretimdeki öğretmenlerin ise, haftada bir gün az çalıştıklarını yazan gazete, bu öğretmenlere işlerini ve yükümlülüklerin halletmeleri için bir çalışma günü izin verildiğini ifade etti.

Bu arada gazete, Dipkarpaz’daki Rum eğitimcilerin birçoğunun, her eğitim yılının başlangıcında, yerlerinde kalmalarını garanti etmek için, KKTC makamlarıyla “çıkar birliği yaptıkları” iddiasında da bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.