1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Doğalgaz için 101 milyon Euro
Doğalgaz için 101 milyon Euro

Doğalgaz için 101 milyon Euro

Doğalgaz için 101 milyon Euro

A+A-

Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis’in,  Güney Kıbrıs’ın sıvılaştırılmış doğal gaz ithali süreci çerçevesinde, Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi'ne, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanması onaylanan 101 milyon Euro ile ilgili kararın, Bakanlar Kurulu’nda da kabul edildiği belirtildi.

Fileleftheros, Rum Bakanlar Kurulu tarafından geçtiğimiz çarşamba günü onaylanan bu önerinin, elektrik üretimi maksatlı doğalgazın getirilmesi sürecinin hızlandırılmasında önemli bir adım olarak addedildiğini yazdı.

Gazete söz konusu 101 milyon Euro ile birlikte DEFA’nın, Vasiliko’daki deniz tesislerinden Rum Elektrik İdaresi tarafından teslim alınması noktasına kadar doğalgazın taşınması, depolanması için gerekli olan tesislerin inşa edilmesi ve kullanılması için oluşturulacak şekle yüzde 70’lik oranla dahil olmayı teminat altına alacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.