1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Doktor ve ilaç parası bizi yedi bitirdi”
“Doktor ve ilaç parası bizi yedi bitirdi”

“Doktor ve ilaç parası bizi yedi bitirdi”

İlaç ve muayene ücretinin arttığını ifade eden vatandaşlar, sağlık için birçok gereksinimlerinden vazgeçmek zorunda kaldıklarını belirtti.

A+A-

Ülkede her şeyin pahalılandığı gibi ilaç ve muayene ücretleri de arttı. Birçok vatandaş, bu yüzden gerekli ilaç ve tedaviyi almak için başka giderlerinden kestiğini söyledi. Özel hastanedeki doktora bakınmanın ayrı bir külfet olduğunu ifade eden vatandaşlar, ilaç fiyatlarının da %50 civarında arttığını kaydetti. Lefkoşa’ya muayene olmak için çeşitli bölgelerden gelen vatandaşlar ise “İlaç, doktor ve yol parası bizi yedi bitirdi” dedi. Ekonomik krizi ciddi şekilde hissettiğini dile getiren vatandaşlar, önceliği ilaçlara verdiğini söyledi. Bazı vatandaş ise aynı ilacın eczanelerde farklı farklı fiyata satıldığını belirtti.

 

Vatandaş ne dedi?

Fatma İnal: Öncelik yemek ve ilaçlardır

“Ben tansiyon, astım ve tiroid hastasıyım. Kullandığım ilaçlara 500 liradan fazla ödüyorum. Yaklaşık 4-5 çeşit ilaç kullanıyorum. Yurt dışına gitme imkânım olduğu zaman ilaçlarımı oradan alıyorum. Eşimle emekliyiz. Halimize şükrediyoruz. Maaşımızı idareli kullanmaya çalışıyoruz. Önceliğimiz yemek ve ilaçlardır. Gençler gibi giyime değil de daha çok ilaçlara para harcıyoruz.”

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.