1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Egemen Bağış'ı unuttunuz mu?
Egemen Bağış'ı unuttunuz mu?

Egemen Bağış'ı unuttunuz mu?

Bertan Zaroğlu’na verilen vatandaşlık yasal mı ? değil mi ? diye tartışa dururken, 7 Ocak seçimleri öncesinde yapılan “Egemen Bağış’ın vatandaşlığını iptal edeceğiz” söylemleri çabuk unutuldu.

A+A-

Torpille yapılan vatandaşlıklar ile ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. Bertan Zaroğlu’na verilen vatandaşlık yasal mı ? değil mi ? diye tartışa dururken, 7 Ocak seçimleri öncesinde yapılan “Egemen Bağış’ın vatandaşlığını iptal edeceğiz” söylemleri çabuk unutuldu.

Halkın Partisi Milletvekili ve aynı zamanda İçişleri Bakanı olan Ayşegül Baybars, YDP milletvekili Bertan Zaroğlu’nun henüz öğrenci iken Bakanlar Kurulu tarafından torpille vatandaş yapıldığı ortaya çıkması sonrasında “ Yurttaşlık yasasına aykırı davranılmışsa, her kim olursa fark etmez. Yasa neyi emrediyorsa o yapılır. Milletvekili veya değil fark etmez. Yasalar herkes içindir” açıklamasında bulunmuştu.

Hükümetin bir diğer ortağı olan Demokrat Partinin Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, "Bertan Zaroğlu'nun vatandaşlığı iptal edilemez, bu mümkün değildir. İçişler Bakanı’nın da böyle bir beyanı yok, Bakan sadece “usulsüzlük varsa, kimse milletvekilliği zırhının arkasına saklanamaz” ifadesini kullanmış ve bunun Bertan Zaroğlu’na verilen vatandaşlığın geri alınacağı anlamına gelmediğini vurgulamıştı.

4’lü koalisyon hükümetinin iki ortağından Zaroğlu’na verilen vatandaşlık ile ilgili görüş farklılıkları sonrasında gözler hükümetin bir diğer ortaklarından CTP ve TDP’ye çevrildi. 7 Ocak seçimleri öncesinde vatandaşlıklar ile ilgili en sert söylemlerde bulunan bu iki siyasi parti, torpille, keyfi ve usulsüz bir şekilde dağıtılan tüm vatandaşlıkların iptal edileceğini açıklamıştı.

Öyle ki TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 7 Ocak seçimleri öncesinde vermiş olduğu bir röportajda, Türkiye’nin eski Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ve Egemen Bağış’a verilen vatandaşlıkların keyfi ve usulsüz olduğu gerekçesi ile iptal edileceğini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.