1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Ekmeğimizi yiyorlar
Ekmeğimizi yiyorlar

Ekmeğimizi yiyorlar

Yedidalga Balıkçılar Birliği Derneği üyeleri, amatör balıkçıların profesyonel balıkçılığı baltaladığını ifade ederek, yasaların iyileştirilmesini isteyerek yetkililere seslendi:

A+A-

Yedidalga Balıkçılar Birliği Derneği üyeleri, amatör balıkçıların profesyonel balıkçılığı baltaladığını ifade etti. Profesyonel balıkçılığın geçim sağlamak için yapıldığını belirten üyeler, amatör balıkçılığın ise kişisel ihtiyacı karşılamak amaçlı yapıldığını söyledi. Amatör balıkçıların tekneyle ağ attığını dile getiren üyeler, yakalanan balıkların restoranlara satıldığını belirtti. Bundan dolayı üyeler, haklarının yendiğini savundu. Yasaların iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan balıkçılar, yetkililerin denetim yapmasını istiyor.

Balıkçılar ne dedi?

Kemal Çolak: İşimizi engelleyip ekmeğimizi çalıyorlar

“Ben 1980 yılından beri adıma kayıtlı sandalımla balıkçılık yapıyorum. Genelde Güzelyurt körfezinde avlanıyoruz. Bana göre en büyük sorun, amatör balıkçılardır. Bunlar balık avını hobi olarak yapıyorlar. Biz ise para kazanmak için yapıyoruz. Benim tek geçim kaynağım bu iştir. Ailemi geçindiremiyorum. Örneğin biz ağ atmaya gideriz, bize engel teşkil ediyorlar. Işıklı sandallarla dolanıp ağ atarlar. Amatörlerin gece denize çıkmaması ve ağ atmaması lazım. Oltayla da avlıyorlar. Yani her türlü yasaları çiğniyorlar. Yakaladıkları balıkları restoranlara da satıyorlar. Bizim işimizi tamamen engelliyorlar ve ekmeğimizi çalıyorlar. Denetim yok, amatörün belli bir yasası olmalıdır. Diğer bir sorunumuz, limanda çekme yerimizin ve vincin olmamasıdır. Teknelere bakım yapacak yer yok. Sigortamızı kendimiz yatırıyoruz. Yeni balıkçı olanlara ve sigortasını kendi yatıranlara teşvik verileceği söylenmişti. Henüz verilmedi. Deniz zararlılarından da arındırılması lazım. Bilinçsiz avcılıktan dolayı denizlerimiz fakirleşti. Hükümet sadece vergi alıyor. Yeterli kazanç sağlayamayınca malzeme de alamıyoruz.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.