1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Ekonomi ve turizme faydası olmayacak”
“Ekonomi ve turizme faydası olmayacak”

“Ekonomi ve turizme faydası olmayacak”

Derinya ve Aplıç sınır kapılarının açılmasının pek de işe yaramayacağını savunan vatandaşlar, bunun sadece bölge insanının rahat geçiş yapmasına imkan tanıyacağını ifade etti

A+A-

Derinya ve Aplıç sınır kapılarının dün açılmasıyla, karşılıklı geçişlere açılan kapıların sayısı 9’a yükseldi. Konuyla ilgili Yeni Bakış’a konuşan vatandaşlar, bunun pek bir işe yaramayacağını söyledi. Vatandaşlar, kapıların açılmasının sadece söz konusu bölgede yaşayanların, Kuzey ve Güney’e daha rahat geçiş yapmasını sağlayacağını ifade etti. 

“Açmakla iş bitmez, denetim de olmalıdır”

Bu işin ülke ekonomisine ve turizmine yansımayacağı görüşünde olan vatandaşlar, “Sınır kapılarının açılması hiçbir işe yaramayacak. Zaten kapılarda yeterli denetim yok. Euro yükseldiğinde bizim tarafa yakıt almaya geliyorlar. Ara sıra da kaçakçılık ve madde taşıma gibi olaylar duyuyoruz. Kapı açmakla iş bitmez, denetim de olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Vatandaş ne dedi?

Ramadan Atılgan: Pek bir getirisi olacağını sanmıyorum

“Bence ne kadar çok kapı açılırsa, bu anlaşmanın olacağını gösterir. Kapılar açılmadan önce döviz sıkıntısı yoktu. Şimdi Euro’nun zaman zaman yükselmesinden dolayı, bizim tarafa daha çok yakıt almak için geliyorlar. Bizim minibüslerimizin parçaları burada yok. Bu kapılar açılmasaydı araçlarımızı belki de yolda yürütemeyecektik. Kapıların açılmasının ülkeye pek bir getirisi olacağını düşünmüyorum. Bence tek iyi yanı o bölgelerde oturan insanların, yoğunluk yaşamadan rahat geçiş yapabileceğidir.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.