1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Elam Başkanı ve Başkanlık adaylarından Hristos Hristu’dan itiraf
Elam Başkanı ve Başkanlık adaylarından Hristos Hristu’dan itiraf

Elam Başkanı ve Başkanlık adaylarından Hristos Hristu’dan itiraf

Rum kesiminde “Ulusal Halk Cephesi” olarak bilinen ELAM’ın Başkanı ve Rum Başkanlık seçimleri adaylarından da olan Hristos Hristu’nun, eskiden Yunanistan’daki aşırı sağ-faşist “Hrisi Avgi” partisinin üyesi olduğunu itiraf ettiği haber verildi.

A+A-

Alithia gazetesinde yer alan habere göre, dün Alpha televizyonuna konuşan Hristu, “Hrisi Avgi” lideri Nikos Mihaloliakos’un koruması olduğuna dair basında yer alan ifadelere ise, “ülkenin yüksek ekonomik hiyerarşisinin bazı belirli çevrelerinin avukatı olmak yerine, Mihaloliakos’un koruması olmam daha iyi” şeklinde yanıt verdi.

ELAM’ın seçimlerin ikinci turunda ne yapacağının kendisine sorulması üzerine, ELAM’ın mümkün olan en iyi sonuç için mücadele edeceği yanıtını veren Hristu, ELAM’ın “Kıbrıs’ın Hrisi Avgi’si aynı zamanda ülkenin milliyetçi hareketi olduğuna dair tezini” de yineledi.

Hristu “DİSİ’nin Yeni Demokrasi, AKEL’in de Siriza ve Yunanistan Komünist Partisi’yle olduğu gibi, ELAM’ın da Hrisi Avgi’yle ilişkileri vardır” ifadelerini de kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.