1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. En kötüsü şiddet
En kötüsü şiddet

En kötüsü şiddet

Siyasi partilerin Lefkoşa bölgesi Kadın Kolları Başkanları, ülkenin önemli sorunlarını Diyalog’a anlattı

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta özellikle son yıllarda meydana gelen şiddet olayları ve cinayetler, gündemin ilk sırasına yerleşti. Özellikle kadınlara yönelik şiddet karşısında yükselen tepkilere, siyasi partilerin kadın kolları da katıldı. Diyalog’a konuşan başkanlar, eğitimin yanı sıra da caydırıcı cezalar gelmesini istedi.

UBP Lefkoşa kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun “En büyük sorunumuz kadına ve çocuklara yönelik şiddettir” dedi. TDP’den İsmet Cabacaba, çözümsüzlüğün yarattığı sıkıntılardan söz etti. DP’den Samiye Beyoğlu Kilim, ekonominin düzelmesi halinde şiddetin azalacağını belirtti. YDP’den Nurcan Çiftçi, şiddetin yanı sıra uyuşturucunun artmasına dikkat çekti. CTP’den Çiçek Göçkün Bayramoğlu “En büyük sorunumuz çözümsüzlüktür” derken, HP’den Ayşe Onar artan şiddet olaylarına karşı önlemlerin artırılmasını önerdi. İşte görüşler: 

Nükte Olgun (UBP Kadın Kolları Başkanı):

Bu ülkenin çok fazla sorunu var. Ülkemiz küçük ama sorunlarımız oldukça büyük. En büyük problemlerimizden biri şiddettir. Kadına, çocuğa yönelik şiddet aldı başını gidiyor. Ayrıca uyuşturucu problemi gençler için sosyal alanalar yoktur. Bunların elbette bir çözümü vardır, özellikle şiddet olaylarının. Bir kere ceza yasamıza ciddi, daha da caydırıcı cezalar uygulanmalıdır. Polis daha fazla denetim yapmalıdır, daha fazla sokakta olmalıdır. Kadın koruma bir de çocuk koruma programları geliştirilmeli, ayrı bütçeler oluşturulmalıdır. Böylece süreç içerisinde bu sorunlar minimize edilebilir. 

 

Haberin devamı için tıklayınıız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.