1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. "Federasyon çözümünü canlı tutmak istiyor"
"Federasyon çözümünü canlı tutmak istiyor"

"Federasyon çözümünü canlı tutmak istiyor"

Akıncı’nın federasyonla ilgili karar önerisi yorumu Rum Basını'nda yankı buldu...

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, 19 milletvekilinin, Meclis’in “federasyonun müzakerelerde bir çözüm modeli olmaktan çıktığına” ilişkin karar alması için sunduğu öneri hakkında yaptığı açıklamalar, Rum basınında da yankı buldu.

Politis gazetesi “Kıbrıslı Türkler Federasyon Konusunda Oylama Yapıyor… Kıbrıslı Rumların Garantileri Reddetmesine, Kıbrıslı Türklerin ‘Meclis’ Yoluyla Yanıtı” başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, Akıncı’nın karar önerisi girişimini hatalı olarak nitelediğini yazdı.

Gazete, Akıncı’nın, Kıbrıs sorununun Cumhurbaşkanlığı makamının yürüttüğü bir konu olduğunu belirterek, bu konuda Meclis’ten geçen kararların hep istişareyle alındığını söylediğini de aktardı. 

Diğer Rumca gazetelerden Alithia, Akıncı’nn konuyla ilgili açıklamalarını “Mustafa Akıncı… Federasyon Çözümünü Canlı Tutmak İstiyor” başlığıyla verdi.

Haravgi gazetesi ise aynı haber için “Akıncı, Federasyona Karşı Kararın ‘Meclis’ Tarafından Kabul Edilmesi Olumlu Olmayan Bir Gelişmedir Açıklaması Yaptı” başlığını attı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.