1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. "Geciken adalet, adalet değildir"
"Geciken adalet, adalet değildir"

"Geciken adalet, adalet değildir"

Vatandaş, mahkemelerdeki davaların uzamasının büyük mağduriyetlere neden olduğunu belirtti.

A+A-

Adli yılın açılmasıyla birlikte görülmeye başlanacak davaların bu yıl sonuca bağlanmasını umut eden vatandaşlar, mahkemeler önünde daha fazla boşuna beklemek istemediklerini belirtti.

Vatandaş, “Davaların sonuçlanamaması nedeniyle avukatlara ödenen fahiş fiyatlarla mağdur oluyoruz” dedi.

Vatandaş, “Ülkemizdeki yargı sistemine de inancımız kalmadı. Çünkü siyaset yargının içine de elini atmaya başladı” şeklinde konuştu.

Adli yılın açılmasıyla birlikte Yeni Bakış’a konuşan vatandaşlar, dava süreçlerinin uzunluğundan dert yandı. Mahkemelerin bir sonuca ulaşmamasından dolayı sıkıntıya düştüklerini belirten vatandaşlar,  bunun ciddi anlamda mağduriyet yarattığını kaydetti. 

Vatandaş ne dedi?

Oğur Soyalan: Yargının parlamento tarafından engellendiğini düşünüyorum

“Ülkemizdeki yargı sistemine olan inancım kalmadı. Çünkü bu ülkedeki yargıyı hükümetlerin yürüttüğünü düşünüyorum. Vatandaş olarak artık yargıçların bağımsız olmadığını düşünüyorum.’7-8 yıldır süren bir alacak davamın olmasına karşı henüz bir sonuç aşamasına gidilmedi. Bu ülkedeki yargının dolandırıcılara çalıştığını  düşünüyorum. Yargının haklı olanın yanında durmadığını görüyoruz.’ Yargıda uzayan davaların da siyaset tarafından müdahalesi sonucu neticelenmediğini ya da haksız neticelendiği kanısındayım. Bu yüzden hükümetin yargıya müdahale etmesinden dolayı, bir yargı sisteminin düzenli ve yansız bir şekilde yürütebileceğine inanmıyorum. Yargıcı engelleyen tek şeyin parlamento olduğunu düşünüyorum.” 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.