1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Girne’den uluslararası temsiliyet başarısı
Girne’den uluslararası temsiliyet başarısı

Girne’den uluslararası temsiliyet başarısı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Konya’da gerçekleştirilen UCLG-MEWA Genel Kurulu’nda Eş başkanlığa seçildi.

A+A-

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Konya’da gerçekleştirilen UCLG-MEWA Genel Kurulu’nda Eş başkanlığa seçildi.

Girne Belediyesi, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Heyeti ile birlikte, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Kurulu’na katıldı.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığındaki heyette yer alan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye, K. T. Belediyeler Birliği Genel Koordinatörlüğü görevinde de bulunan Girne Belediyesi Müdür Muavini Hüseyin Köle eşlik etti. 

Filistin’den El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’in, 2022-2025 dönemi için oy birliğiyle UCLG-MEWA Başkanı olarak seçildiği Genel Kurul’da Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise Eş Başkanlık görevine getirildi.

Güngördü: “Gurur verici”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, UCLG-MEWA’ nın Eş Başkanlığı’na seçilmiş olması hem K.K.T.C, hem de Girne Belediyesi’nin uluslararası görünürlüğünün artması açısından büyük önem taşıyor.

Güngördü, seçildikleri bu görevin ambargolar altında olan bir ülke için son derece önemli olduğunu belirterek, UCLG-MEWA’ nın dünya organizasyonunda temsiliyet hakkına sahip olduklarını kaydetti ve bunun gurur verici olduğunu vurguladı.

Güngördü ayrıca Girne Belediyesi’nden iki personelin de hafta sonuna kadar devam edecek eğitim çalışmalarına katılmak üzere Konya’da bulunacağını belirtti.

‘Erişilebilirlik Rehberi’ hazırlandı

Başkan Güngördü, UCLG-MEWA ’nın düzenlediği ve Girne Belediyesi ev sahipliğinde geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen “Erişilebilir Turizm Çalıştayı” ile ilgili çıkan sonuçların da kitap haline getirildiğini, bunun özellikle yerel yönetimlere rehberlik etmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Komite Başkanları ve Eş Başkanlarının da belirlendiği Genel Kurul’da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanlığı’na da seçilen Güngördü ayrıca, 2019-2022 yılları arasında yürüttüğü Kültür ve Turizm Komitesi’nin başkanlığını devrederek Eş Başkanlık görevini üstlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.