1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Güney Kıbrıs, tedbirleri esnetti!
Güney Kıbrıs, tedbirleri esnetti!

Güney Kıbrıs, tedbirleri esnetti!

Güney Kıbrıs’ta dün toplanan Bakanlar Kurulu’nun, koronavirüsle mücadele konusunda alınan önlemlerde bazı esnemelere gittiği haber verildi.

A+A-

Politis gazetesi, “Aşısızlar İçin Karantina Sona Erdi” başlığıyla geniş yer verdiği haberinde, ülkenin epidemiyolojik tablosunun istikrara kavuşmasının, hükümetin pandemi karşısında aldığı tedbirlerde köklü değişikliklere gidilmesine yol açtığını yazdı.

Böylece Koronavirüs aşılarını olmamış kişilerin iki ayın ardından önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren sahalara, tiyatrolara ve restoranlara girebileceklerini kaydeden gazete, evden çalışma oranının yüzde 25’e düşürüldüğünü, “test to stay” uygulamasının ise anaokulları ve kamuda yaygın hale getirilmesinin ise sürdüğünü kaydetti.

Rum tarafının en nihayetinde kısıtlamaların ani bir şekilde kaldırılmasının yolunu izlediğini ve dün toplanan Bakanlar Kurulu’nun da, Şubat ortasından itibaren aşısız kişiler için alınan önlemleri kaldırdığını yazan gazete, önlemlerin aşamalı bir şekilde kaldırılmasına dair ilk fikirlere rağmen, epidemiyoloji uzmanları ve Sağlık Bakanı’nın kısıtlamaların hemen kaldırılmasına yeşil ışık yaktıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.