1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan’dan yurtdışında yaşayan yurttaşları için ortak faaliyetler
Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan’dan yurtdışında yaşayan yurttaşları için ortak faaliyetler

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan’dan yurtdışında yaşayan yurttaşları için ortak faaliyetler

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan’ın, yurtdışında yaşayan yurttaşları için ortak faaliyetlerde bulunma konusunda karar aldığı bildirildi.

A+A-

Fileleftheros gazetesi, Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Terens Kuik ve Ermenistan Diaspora Bakanı Hranus Hakopyan’ın, Erivan’da bir araya geldiklerini yazdı.
Gazete, yapılan resmi açıklanmaya göre, üç ülkenin, yurtdışında yaşayan yurttaşlarının menfaatine yönelik eylemler yapma ve bu husustaki bir işbirliğini ileri götürme kararı aldığını kaydetti.
İlk olarak, Fransa’da, bahar aylarında, üç ülkenin o ülkede yaşayan yurttaşlarının katılacağı kültürel bir etkinlik yapılmasının hedeflendiğini belirten gazete, özellikle gençlerin katılacağı bir toplantı yapılmasının öngörüldüğünü yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.