1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Güney'de 'Delta Plus' varyantına rastlandı!
Güney'de 'Delta Plus' varyantına rastlandı!

Güney'de 'Delta Plus' varyantına rastlandı!

Güney Kıbrıs’ta iki numunede Delta Plus varyantına rastlandı.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta eylül-ekim döneminde Covid-19 pozitif olarak tespit edilen 279 kişiden alınan numuneye yapılan özel test sonucunda, iki numunede Delta Plus varyantına rastlandığı haber verildi.

279 numuneden 185’inin Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin (ECDC) laboratuvarında, 94’ünün ise Rum Sağlık Bakanlığı’yla işbirliği yapan özel bir klinik laboratuvarında incelendiğini yazan Alithia gazetesi, Delta Plus varyantının özelliklerinin virüsün bulaşıcılığının arttığını göstermesine rağmen, söz konusu varyantın Güney Kıbrıs’ta tespit edilmesinin, mevcut aşamada, epidemiyolojik ve hastane göstergelerinin ciddi şekilde kötüleşmesine neden olmadığını belirtti.

Öte yandan dün Güney Kıbrıs’ta 189 yeni Covid-19 vakası tespit edildiğini ve iki kişinin daha yaşamını yitirdiğini yazan gazete, hayatını kaybedenlerin 82 ve 49 yaşlarında iki erkek olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.