1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Güneyde Omicron alarmı
Güneyde Omicron alarmı

Güneyde Omicron alarmı

“Omicron” nedeniyle Kıbrıs’ın güneyinde acil olmayan ameliyatlar erteleniyor.

A+A-

“Omicron” nedeniyle Kıbrıs’ın güneyinde acil olmayan ameliyatlar erteleniyor.

Kıbrıs’ın güneyinde yeni Covid-19 varyantı “Omicron” nedeniyle, hastanelerdeki acil olmayan ameliyatların ertelenmesine karar verildi.

Sağlık Bakanlığı, Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü’nün (Okypy), hastanelerin olası corona virüs vakası artışlarına karşı hazırlanabilmesi için sadece acil ameliyatların yapılmasına karar verdiğini duyurdu. Karar, Perşembe günü uygulamaya girecek ve bakanlık bir kararname yayımlayacak.

Kararı, Sağlık Bakanı Hihalis Hacipantelas Okypy’le toplantı sonrasında duyurdu. Hacipantelas ayrıca devlet hastanelerinin yatak kapasitelerini artırabilmek için bazı hastaların özel hastanelere sevk edileceğini söyledi.

Güneyde acil olmayan ameliyatlar, günlük vakaların 1.000'in üzerine çıkması ve sağlık sistemini aşmakla tehdit etmesi üzerine Covid hastaları için daha fazla yatak sağlamak amacıyla Temmuz ortasında ertelendikten sonra 8 Eylül'de yeniden başlamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.