1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Güney'de tam kapanma gündemde
Güney'de tam kapanma gündemde

Güney'de tam kapanma gündemde

Rum Sağlık Bakanı Konstandinos Yoannu, Güney Kıbrıs’ı vuran üçüncü Covid-19 dalgası nedeniyle tam kapanmanın gündemde olduğunu söyledi.

A+A-

Alithia gazetesinin haberine göre, Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklamalarda bulunan Yoannu, yine de Rum Hükümeti’nin yeni bir tam kapanmaya gitmeden önce diğer tüm seçenekleri denemek istediğini kaydetti.

Yoannu, Salı günü tespit edilen 941 pozitif vakayla kayda geçen yeni rekor ile ilgili olarak ise, çok endişe verici olan bu durumun “tehlike çanlarının çaldığı” anlamına geldiğini söyledi.

Yoannu ayrıca, kapasitenin aşıldığı noktaya gelmenin ve kontrolü kaybetmenin kendilerini korkuttuğunu ifade etti.

Hastanelerdeki yatakların dolması ve hastane personelinin hastalara yetişememesi halinde, diğer ülkelerdeki durumların yaşanabileceği uyarısında bulunan Yoannu, sağlık personelinin hasta seçmek zorunda kalabileceklerine işaret etti.

Gazete, vakalardaki trajik artış ve kötüleşen epidemiyolojik görüntü nedeniyle Rum Bakanlar Kurulu’nun bugün, pandeminin idare edilebilmesine yönelik yeni kararlar alacağını da belirtirken, Salı akşamı toplanan Bilimsel Danışma Kurulu’nun da, mevcut genelgenin 15 Mayıs’a kadar uzatılması yönünde görüş belirttiğini yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.