1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Güney'de yeni önlem ve uygulamalar!
Güney'de yeni önlem ve uygulamalar!

Güney'de yeni önlem ve uygulamalar!

Rum Bakanlar Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda, Korona salgınıyla mücadelede yeni önlem ve uygulamalar açıkladı.

A+A-

Fileleftheros ve diğer gazeteler, manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdikleri haberlerinde, dün toplanan Rum Bakanlar Kurulu’nun özellikle okullar ve ülkeye girişte havaalanlarında uygulanan önlemlere dair yeni kararlar aldığını yazdı.

Fileleftheros gazetesi, Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında, ilk ve orta dereceli okullarda “kalmak için test – test to stay” isimli bir uygulamayı hayata geçirme kararı aldığını yazdı.

17 Ocak-16 Şubat 2022 tarihleri arasında geçerli olacak söz konu uygulamanın, ilk ve ortaokullarda temaslı öğrencilerin karantinaya alınmak yerine, beş gün boyunca her gün “hızlı test” yaptırmalarını öngördüğünü aktaran gazete, hedefin okulların açık tutulması olduğunu aktardı.

Habere göre, aşı geçmişine bakılmaksızın pozitif vakaların yakın temaslısı olan öğrenciler 5 gün boyunca antijen testi yaparak okula gelebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.