1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Güney'de yeni önlemler gündemde!
Güney'de yeni önlemler gündemde!

Güney'de yeni önlemler gündemde!

Tüm dünyada görülmeye başlanan “Omikron” varyantının Güney Kıbrıs’a girişini ve yayılmasını geciktirmek adına yeni önlemlerin alınması gündemde.

A+A-

Fileleftheros gazetesi: “Omikron Yeni Önlemler Getiriyor – Sınır Kapıları ve Barikatlarda Sert Önlemler” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Omikron varyantının tüm dünyada yayılma eğiliminde olması ve yılbaşının yaklaşması sebebiyle yeni önlemler alınmasının gündeme geldiğini yazdı.

Gazete, Sağlık Bakanı Mihalis Hacipandelas’ın, sınır kapıları ve limanlarda sert önlemler alınması, yılbaşı etkinlik ve kutlamalarının sadece açık havada, aşılı olup olmadığına bakılmaksızın negatif test sonuçlu kişilerin katılımıyla gerçekleştirilmesi ve özel ve kamuda dönüşümlü-uzaktan çalışma sistemine geçilmesinin de aralarında olduğu bir dizi önlemi Bakanlar Kurulu’na sunmaya hazırlandığını aktardı.

Sağlık Bakanlığı’nın sıkı tedbirlerin yanı sıra hastanelerdeki yatak sayılarını arttırma yönünde de adım attığını vurgulayan gazete, Perşembe gününden itibaren acil ameliyatlar dışındaki tüm ameliyatların erteleneceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.