1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Güngördü, erken teşhisin önemine dikkat çekti
Güngördü, erken teşhisin önemine dikkat çekti

Güngördü, erken teşhisin önemine dikkat çekti

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda erken teşhisin önemine dikkat çekti

A+A-

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserle mücadelede de en önemli unsurun erken teşhis olduğunu belirtti.

Güngördü yayınladığı 4 Şubat Dünya Kanser Günü mesajında, her yıl 4 Şubat’ın kanserle ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde hatırlandığını belirtti.

Kanserin KKTC’de kanayan bir yara olduğunu ifade eden Güngördü, gerek ülkeye ithal edilen ürünler gerekse tarımsal ilaçlarda kanserojen madde içerenlerden uzak durulması gerektiğini belirtti. 

Güngördü, dünya genelindeki kanserlerin üçte birinin önlenebilir olduğunu ve erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir durumda olduğunu işaret ettiği mesajında, sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve enfeksiyonlardan korunma gibi sağlıklı yaşam davranışlarını benimseyerek, alkol, sigara gibi zararlı maddelerden uzak durarak kanser faktörünün önemli ölçüde azaltılabileceğine dikkat çekti. 

Güngördü, mesajında, “Birey, aile ve toplum üzerindeki kanserin etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlerimizi almalı ve bu konuda bilinçlenmeliyiz. Tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserle mücadelede de en önemli unsurun erken teşhis olduğu unutulmamalıdır. 4 Şubat Dünya Kanser Gününde bu hastalıkla ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni eder, bütün hastalarımıza acil şifa, herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.