1. HABERLER

  2. Güngördü: “Girne Belediyesini iş yapar hale getirdik”
Güngördü: “Girne Belediyesini iş yapar hale getirdik”

Güngördü: “Girne Belediyesini iş yapar hale getirdik”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Haziran 2014’te göreve geldiği günden bugüne olan icraatlarını ve projelerini Yeni Bakış ile paylaştı.

A+A-

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, görevde oldukları süre içinde şehirciliğe katkı yapılması koşuluyla imar planı çalışmalarına başladıklarını, Girne-Çatalköy imar planının tamamlanmasının 23 ayı aldığını belirtti. Güngördü, “İş yapamaz durumda bulduğumuz belediyeyi iş yapar hale getirdik” dedi.

Girne’de emirname döneminin sona erdiğini ifade eden Güngördü, bazı düzenlemelerin yasa olarak yürürlüğe girdiğini, bu planın 20 yıllık bir süreyi kapsadığını belirterek, “beş yıldızlı otel ve üniversite, Girne ile Çatalköy topraklarına 20 yıl boyunca giremeyecek” diye konuştu.

Deniz ABİDİN

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Haziran 2014’te göreve geldiği günden bugüne olan icraatlarını ve projelerini Yeni Bakış ile paylaştı. Güngördü, Sümer Aygın döneminde şehrin bir takım sorunlar yaşadığını belirterek, bunların Sayıştay raporuna da yansıdığını söyledi. Güngördü, soruşturmanın hala devam etmekte olduğunu ifade etti. Güngördü, yaşanan en büyük sorunun Mayıs 2010’da hükümetin Girne’de beyaz bölge emirnamesini değiştirdiğini hatırlatarak, 10 katlı binalara izin verilmeye başlandığını belirtti. Güngördü, bu durumun şehrin nüfusunda artış meydana getirdiğini anlatarak, alt yapının yeterli olmadığını bildikleri halde belediyenin buna karşı çıkmamasının şehrin bugünkü hale gelmesine neden olduğunu kaydetti. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.