1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Güzelyurtlular huzursuz
Güzelyurtlular huzursuz

Güzelyurtlular huzursuz

Kıbrıs sorunu her tartışıldığında aynı tedirginliği yaşadıklarını belirten Güzelyurtlular, bu baskıdan bir an önce kurtulmak istediklerini belirttiler

A+A-

Kıbrıs sorunu her tartışıldığında aynı tedirginliği yaşadıklarını belirten Güzelyurtlular, bu baskıdan bir an önce kurtulmak istediklerini belirttiler. Vatandaşlar, kurulu düzenlerini bozmak istemediklerini dile getirerek, “Güzelyurt’un verilmesine sıcak bakmıyoruz” dediler. Bazı vatandaşlar ise, “Rumlarla yaşamak kolay değildir. Bu savaşı biz çıkarmadık ki Güzelyurt’u verelim. Alınan şey niye geri verilsin?” diyerek tepki gösterdi.

 

Bölgeli tedirgin

Bölge sakinleri, Güzelyurt’ta  üniversiteler ve öğrenci yurtlarından kaynaklı gelişme olduğunu ifade etti. Bölgede insanların da ev yapmaya başladığını anlatan vatandaşlar, yapılaşma olduğundan dolayı kimsenin yurdunu terk etmek istemeyeceğini belirtti. 45 yıldan beri aynı şeylerin konuşulduğunu anımsatan vatandaşlar, görüşmelerden bir sonuç çıkacağını düşünmüyor. Vatandaşlar, buna rağmen Güzelyurtlular, konu gündeme geldiğinde tedirgin olduklarını söyledi.

Güzelyurtlular ne dedi?

Esat Falyalı: Bıraktığımız malların karşılığını vereceklerine inanmıyorum

“Güzelyurt verilecekse ve bizim garantörümüz askeriyle Türkiye olacaksa verilsin. Bu konu her gündeme geldiğinde biraz da olsa tedirgin oluyoruz. Önümüz açılacaksa, verilsin. Bizden daha önemli olan gençlerdir. Gençlerin yararına olacaksa verilsin.

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.