1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Güzelyurt’un derdi çok!
Güzelyurt’un derdi çok!

Güzelyurt’un derdi çok!

Güzelyurtlular, bölgenin dert yumağı olduğunu söyledi. Bölge sakinleri, özellikle narenciye konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek, Türkiye’den naranciye için gelen mevsimlik işçilerin ilkel koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

A+A-

Güzelyurt sakinleri, bölgedeki yolların aydınlatmada yetersiz olduğunu, narenciyede büyük sıkıntılar yaşandığını, bölgenin sürekli göç verdiğini ve Türkiye’den gelen mevsimlik işçilerin insanlık dramı yaşadığını kaydetti

Güzelyurtlular, işçi evlerinde yaşam mücadelesi veren kırk kişilik ailelerin, ortak kullanım alanı olan tuvalet ve banyoların sağlık açısından tehlike saçtığını belirtti

Güzelyurt sakinleri, bölgesinin en önemli sorunlarının başında narenciye fiyatlarındaki girdilerin geldiğini belirtti. Güzelyurtlular, bölgenin sıkıntılarına yönelik bir çözüm yolu bulunamadığını ifade etti.

Vatandaş ne dedi?

Fırtına Karanfil: Güzelyurt’ta narenciye sorunun yanında göç sorunu da mevcut

“Güzelyurt bölgesinin sorunlarının başında göç gelmektedir. Bölgemizin gerek sanayi gerek kültürel gerekse ekonomi açısından ciddi sıkıntıları var. Bölge yıllar boyunca ciddi yatırımlara susamıştır. Şu an lokomotif ekonomi narenciyedir. Ancak görünürde Güzelyurt üreticisi, bir kez daha kaosa sürüklenmektedir. Hasat dönemi başlayan üreticilerin hepsi sıkıntılı durumdadır. Çünkü girdi fiyatlarının yüksek olmasının yanında, pazar gerçeği de var. Özellikle, Tarım Bakanlığının bu konuyla ilgili herhangi bir can alıcı hamle yapmayışı bölge halkını ciddi anlamda mağdur etti. Narenciye de hasat döneminin yaklaşmasıyla ürünlerin ağaç üzerinde beklemesi ve bu bekleme ile birlikte ağaç altına düşmesi ürünü deforme etmektedir. Bu da girdilerin yüksek olduğu rekabet düzeyinin zayıflamasına neden olmaktadır. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.