1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Hadım edilsinler!
Hadım edilsinler!

Hadım edilsinler!

Ülkede art arda gelen ve tedirginlik yaratan tecavüz olaylarıyla ilgili cezalar konusunda vatandaştan net yanıt geldi:

A+A-

Ülkede son günlerde art arda meydana gelen tecavüz olayları vatandaşı tedirgin etti. Vatandaşlar, özellikle küçük kız çocuklarına yapılan tecavüzün, kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi. Her şeyin başının eğitim olduğunu vurgulayan vatandaşlar, bu olayların cahillik nedeniyle olduğunu savundu. Vatandaşlar, bu suçu işleyenlerin kesinlikle hadım edilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, caydırıcı ceza olmadığını ifade ederek, yasaların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaş ne dedi?

Sadık Yanıkoğlu: Cezası hadım olmalıdır

“Bu olaylara ne denir ki? Böyle bir şey kabul edilemez. Bunu İslam dünyası bile kabul etmez. Bu olayları duyunca benim tüylerim diken diken oldu. Evlada tecavüz etmek akıl mantık işi değil. Bu suçun cezası müebbet hapislik değil, ya idam ya da hadım cezası olmalıdır. Bunu yapanların akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum. O kız çocuklarının psikolojisini düşünemiyorum bile. Kim bilir halleri ne olacak?”

Mehmet İlgen: Cahillik, eğitimsizlik ve bilinçsizliktir

“Ülkeye kimlikle girişlerin kaldırılması lazım. Bu suçun ise cezası kimyasal hadım olmalıdır. Kadın sığınma evleri geliştirilmelidir. Bu gibi olayları minimuma indirmenin en garanti yolu eğitimden geçer. Bunu yapanların akıl sağlığının yerinde olduğunu düşünüyorum. Bu konunun gündeme gelmesini bile istemiyorum çünkü bu tecavüzcünün lehine bir gelişme olur. Bunu cahillik, eğitimsizlik ve bilinçsizlik olarak değerlendiriyorum.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.