1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Halkın kafası karışık
Halkın kafası karışık

Halkın kafası karışık

Uzun süredir ülke gündemini meşgul eden Elektrik Kurumu’nun özelleştirilmesini Yeni Bakış’a değerlendiren vatandaşın kafası karışık. Özelleştirmeyle hizmet kalitesinin artacağını düşünenlerin yanı sıra, faturaların daha da artacağından endişe edenler var

A+A-

Ülkede yapılan zamlar ve yükselen döviz kurlarının alım gücüne olumsuz yansımasıyla geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, elektrik faturalarına yansıyan yüksek zamlarla isyan noktasına geldi.

Ülke gündemini son günlerde meşgul eden zamlar çeşitli sendikaları sokağa dökerken, gündeme gelen özelleştirme haberleri ise halkın kafasını karıştırdı. Medyada çıkan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun özelleştirilmesiyle ilgili haberleri sokaktaki vatandaşa soran Yeni Bakış, vatandaşın özelleştirme konusunda kararsız olduğunu gözlemledi.

Sokağın nabzını tutan Yeni Bakış’a vatandaşların yaptığı değerlendirmelerde “Elektrik bir ülkenin kalkınması için en büyük ihtiyaç olduğu için özele bağlandığında işlerin daha planlı yürüyeceğini düşünüyorum” diyenlerin yanı sıra “Elektrik Kurumu’nun özelleştirilmesiyle fiyatlar daha da artacak. Bu durumda faturalarımızı ödeyemeyeceğiz” şeklinde görüş ayrılıkları yaşandı.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.