1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Hastane seçimi yapmadan önce cevabını aramanız gereken 6 soru
Hastane seçimi yapmadan önce cevabını  aramanız gereken 6 soru

Hastane seçimi yapmadan önce cevabını aramanız gereken 6 soru

Gelişen sağlık sektörü, avantajlarının yanı sıra birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Hastalıkların tedavisinde kullanılan yöntemlerin farklılık göstermesi, karar verme aşamasının da aksamasına neden olabiliyor. Bu anlamda doğru hastane ve dokt

A+A-

Her şeyden önce hasta haklarına saygılı ve özenli mi?

Her hastanın, hastaneye adımını attığı andan itibaren sahip olduğu bazı hakları vardır ve bu hakların esnetilmesi söz konusu bile değildir. Mahremiyetten doktor seçimine, bilgi edinmeden gizliliğe kadar birçok konuyu içeren bu haklara uyan bir hastanenin size vereceği özen ve güven tabii ki tartışılmaz olur.

 

İstenilen her an kolay ulaşılabilen bir lokasyonda mı?

Söz konusu sağlıksa, saniyelerin bile önemli olabileceği unutulmamalıdır. Acil durumlarda hastaneye gitmenizin gerekeceğini de düşünerek; tedaviye başlayacağınız hastanenin evinize yakın olmasına ya da en azından kolay ulaşım ağına sahip bir lokasyonda olmasına özen göstermeniz gerekir.

 

Doktorları ilgili ve deneyimli mi?

İster tanı isterse de tedavi sürecinde olsun, doktorun daha önce benzer vakalara yaklaşımını ve başarı öykülerini bilmek, her şeyden önce size güven verir. Öte yandan; doktorunuza sadece muayene saatlerinde değil, acil durumlarda da ulaşılabilir olmanız gerekir. Çünkü sağlık şakaya gelmez! 7/24 sürekli takip edilebilirlik bu anlamda çok önemlidir.

 

Teknolojik donanımı yeterli mi?

Doğru tanı ve tedavi için gerekli tetkiklerin eksiksiz yapılması ve müdahalelerin yerinde olması gerekir. Çünkü herhangi bir aşamanın eksik yapılması, ileride istenmeyen sonuçların doğurmasına neden olabilir. Bu yüzden; tedaviye başlamadan önce, seçeceğiniz hastanenin teknolojik donanımı hakkında mutlaka bilgi alınmanızı öneririz.

 

Gereksiz tetkiklerle süreci uzatıyor mu?

Bazı sağlık kuruluşları, yüklü hastane masrafları çıkarabilmek adına maalesef gereksiz tetkikler isteyebiliyor. Aynı zamanda tedavi sürecini de uzatan bu duruma maruz kalmamak için yapılacak tetkiklerin nedenlerini mutlaka sorgulamanızı öneririz.

 

Bünyesinde birbirini tamamlayan branşlar bulunuyor mu?

Bir hastanenin bünyesinde; birbirine benzer sağlık şikayetlerinin nedenini araştıran branşların bir arada olması çok önemlidir. Çünkü ancak bu şekilde doğru bir teşhis konulabilir. Örneğin siz bacağınızdaki ağrının nedeninin ortopedik olabileceğini düşünerek bir ortopedi uzmanına başvurabilirsiniz fakat çözüm tamamen nörolojik bir müdahalede olabilir.Bünyesinde ortopedi, fizik tedavi ve nöroloji klinikleri bulunan bir hastanede; hastalığınıza çok daha doğru bir tanı konulabilir ve böylece tedavide gecikmezsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.