1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Hayvancılık cazibesini yitirdi
Hayvancılık cazibesini yitirdi

Hayvancılık cazibesini yitirdi

Ulukışla ve Serdarlılı’da geçimini hayvancılıkla sürdüren vatandaşlar , ülkede eskiye nazaran hayvancılık ve çiftçiliğin azaldığını belirtti.

A+A-

Yeni Bakış’a konuşan üreticiler, eskiye nazaran hayvancılık ve çiftçiliğin yapılmadığını dile getirdi. Ulukışla ve Serdarlılı üreticilerin büyük bir kısmı hayvancılığı ve çiftçiliği bıraktığını söyledi. Üreticiler, hayvancılık ve çiftçilikte gelirlerin artık giderleri karşılamaya yetmediği için üretimin de bitme noktasına geldiğini dile getirdi. Üretici, devletten iki yıl önce sağılan hayvanlar için aldıkları, 250 TL civarındaki yardımın yeniden verilmesini talep etti. Yaz aylarında sütte yağlanmanın az olması sebebiyle ödenen yağlanma ücretlerinde de düşüş yaşandığını ifade eden üretici, ekonomik koşulların her geçen gün ağırlaştığı KKTC’de üretim yapamaz hale geldiklerine dikkat çekti.

Üretici ne dedi ?

Yusuf Tuna: “İnsanlar artık emekli maaşıyla yetiniyor”

“Ulukışla bölgesi genel olarak hayvancılık ve tarımla ilgileniyor. Fakat bu durum eskiye oranla büyük bir düşüş yaşadı.  Günümüzde her şeyin pahalı olduğundan dolayı insanların büyük kısmı bu işi artık haklı olarak yapmıyorlar. Artık hayvancılık yapmayan halk emekli maaşıyla yetinmeye çalışıyor.”


Haberin devamı içintıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.