1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Hayvancının derdi büyük
Hayvancının derdi büyük

Hayvancının derdi büyük

Aydınköy hayvancısı, mandıra bölgesinde balya koyacak ve ekin ekecek yerlerinin olmadığını belirtti

A+A-

Aydınköy’de hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, birçok konuda sorunlar olduğunu söylediler. Hayvancılar, organize hayvancılık bölgesinde ekin ve hayvanları otlatmak için çeyrek yerinin bile olmadığını ifade ettiler. Hayvancılığa ayrılmış yerin 2 kişi tarafından işgal edildiğini iddia eden hayvancılar, bu kişilerin bedavaya ektiğini söylediler. Mandıralar bölgesindeki yerlerin küçük olduğunu dile getiren hayvancılar, balya koyacak yerin olmadığını vurguladılar. Mandıra yolunun düzeltilmesi gerektiğini de ifade eden hayvancılar, yetkililerin bu sorunlarla ilgilenmesini istiyorlar.

 

Aydınköy hayvancısı ne dedi?

Hasan Çoban: Hayvanları otlatmak için çeyrek yerimiz bile yok

“Köyde 17 tane tescilli hayvancı var. 2005’ten itibaren köyde, hayvancılık köyün dışına çıkarılacak dendi. O dönem, Aydınköy’ün güney doğusu organize hayvancılık bölgesi ilan edildi. Hayvanları doğal ortamda barındıramıyor ve otlatamıyoruz. 2007 yılından beri mandıralar koğuşlandırıldı

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.