1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Hedef temiz çevre
Hedef temiz çevre

Hedef temiz çevre

Güney Kıbrıs’tan sonra KKTC’de naylon poşetler dünden itibaren ücretli oldu

A+A-

 Güney Kıbrıs’ta 1 Temmuz’dan itibaren naylon poşetler para ile satrılırken, benzeri uygulama dünden itibaren Kuzey Kıbrıs’ta yürürlüğe girdi. Güneydeki süper marketlerde bir poşet 5 cent’e satılırken, kuzeydeki marketlerde 25 kuruşa satılıyor.

Çevreye ağır tahribat veren naylon poşet kullanımını belirli bir süre sonra ortadan kaldırmayı amaçlayan uygulamaya karşı vatandaş da tedbirini aldı. Kimi vatandaş önceden hazırlıklı olduğu için alışverişe file torbalarla çıktı. Kimisi de yaptıkları alışverişi poşetsiz taşım tercih etti. Birçok vatandaş ise tüm aldıklarını bir poşete sığdırmaya çalıştı. Vatandaşların bir kısmı uygulamayı onaylarken, bir kısmı da tepki gösterdi.

Vatandaş ne dedi ?..

Hasan Ercüment:

Poşetlerin ücretli olması çok iyi bir uygulama. Böylelikle doğayı daha az kirletmiş olacağız. Bu bilinç bence poşetler ücretli olmadan gelişmeliydi ancak insanlar mecburen şimdi doğayı korumuş olacak. Uygulamayı hayata geçirenler aslında para kazanmayı amaçlasa d farkında olmadan doğayı koruyacak bir uygulamayı hayata geçirdi. Memnunuz.

Uğur Karakaşlı:

Bana göre olumlu bir karar. 1974 yılından önce kumaş veya deriden dikilmiş çantalarımızla alışverişe gittiğimiz günleri hatırlıyordum. O zaman çevre bu kadar pis değildi. Bu uygulama ile çevrede temizlik sağlanacağı inancındayım. Poşetlerin paralı olması bence güzel bi uygulamadır. Bugün hazırlıksız yakalandık ve iki poşete 50 kuruş verdim. Bundan sonra alışverişe gelirken file torbamı alıp geleceğim. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.