1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Helikopterle mi seyahat edelim?
Helikopterle mi seyahat edelim?

Helikopterle mi seyahat edelim?

Trafik kazalarındaki önlenemez artış, ülkedeki altyapı eksikliğini bir kez daha gündeme getirdi.

A+A-

“Ülkeki birçok yolda aydınlatma eksikliği var” diyen vatandaşlar, aydınlatma olmaması nedeniyle sürekli kazaların meydana geldiğini ifade ettiler. Yetkililerin yollarımıza karşı yeterli önlem almadığını dile getiren vatandaşlar, “Bugün alınan tek önlem, bozuk olan yola birkaç renkli uyarı levhasından başka bir şey değildir” dediler. Vatandaş, ülkede yaşanan olumsuz olaylara karşı alınan tek önlemin uyarı levhasından öteye geçmediğini belirtti.

Vatandaşlar ne dedi?

Sonay Arpaklı: Ülkenin birçok yerinde ışıklandırma yok

“Alayköy- Güzelyurt yolunda olmayan ışıklandırma aslında birçok bölgemizde yok. Bu sorun yetkililerin sorumsuzluğudur. Yollarımızda zaten diz boyunda çukurlar var. Işıklandırma olmadığı için sürücüler önlerini bile göremiyor, fakat bu sorunda yalnızca yetkilileri suçlamakta haksızlıktır. Ülkemize gelen birçok yabancı uyruklu yollarda yürümeyi bile bilmiyor. KKTC’nin yol şeritlerinde nerde durulması gerektiğini  bilmiyorlar. Bu sorunların yaşanmaması için evet ışıklandırma olması gereklidir, ancak yollarda yürüyenlerin de bilinçli olması gerekiyor. Bunlarla birlikte memlekette en büyük sorun yabancı uyrukluların yollarda araç kullanması, bizim polisimiz ne anlar Bangladeş ehliyetinden ya da farklı memleketlerin ehliyetinden. Meydana gelen kazalarda ben hiçbir zaman bir KKTC vatandaşının basıldığını görmedim, yolu kullanmayı bilmeyende de suçu aramak lazımdır.”

Haberin devamı için tıklayınız.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.