1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Herkes Recep İvedik’e ben Şahan’a gülüyorum
Herkes Recep İvedik’e ben Şahan’a gülüyorum

Herkes Recep İvedik’e ben Şahan’a gülüyorum

‘Recep İvedik’ film serisini yıllardır izliyoruz. Şimdi ise 9 Şubat Cuma günü vizyona girecek ‘Kayhan’ı bekliyoruz…

A+A-

– ‘Kayhan' da senin yarattığın kahramanlardan biri… Bu karakterle ilgili her şey 10 yıl önce mi başladı?

Benim 2007 yılında televizyona yaptığım bir skecin kahramanıydı Kayhan. 10 yıldır hayatımızda vardı ama bir diğer karakterimiz Recep İvedik devreye girdiğinden beri sinemada seyirciyle buluşmak için bekledi.

– ‘Kayhan' çok farklı bir karakter…

Bu karakter, her an her şeyi yapabilecek bir kategoride yer alıyor. Toplumun tabuları hiç ilgilendirmiyor Kayhan'ı. Her an toplum kurallarının dışına çıkabiliyor. Bu sırada garip şeyler de yapabiliyor.

– Seyirci de onları izlerken bir ‘Oh' diyerek deşarj oluyor mu?

Aynen öyle… Seyirci, gündelik hayatında yapmak isteyip de yapamadığı absürtlükleri Kayhan'ın yaptığını görerek bol bol kahkaha atacak. Kayhan, sıkıntılı insanımıza terapi etkisi yapacak.

Kayhan malzemesi bol biri

– Şahan Gökbakar sektöre imzasını gişedeki başarısıyla atıyor. Yeni filmin gişe başarısıyla ilgili bir öngörünüz var mı?

En son ‘Recep İvedik 5' filminin gişe başarısı 7 milyon 437 bin 50 lira oldu. Avrupa'daki bir milyon lirayı da üstüne eklersek, ortaya 8.5 milyon gibi bir gişe rakamı başarısı çıkıyor.

– Gişe başarılarıyla Türk sinema tarihine imza atmak nasıl bir duygu?

Türk seyircisinin beni izlemeyi tercih etmesi gurur verici. Bu başarıyı rakamla açıklamak yanlış. Ben bu başarıyı sevgi olarak değerlendiriyorum. Bana göre Recep İvedik Türk sinemasında sevginin rekorunu kırmıştır.

– ‘Kayhan' bir intikamcı mı?

Kayhan, dostlarının onu sevmediğini öğreniyor ve bir anda ‘Kötü Kayhan' olup intikam almaya başlıyor. Kayhan malzemesi çok bol biri, o bir süper kahraman…

– Sana ihanet eden dostun oldu mu?

Dostlarımdan kazık yedim ama Kayhan kadar kafaya takmadım.

Evliliğimizin temeli sağlam

– Gelelim evliliğine… İki yıldır evlisin. Bu süreçte hayatında neler değişti?

Valla ben çok mutluyum evli olmaktan. Daha iki gün önce eşime de “Selincim, iyi ki hayatımda varsın, iyi ki seninle evlenmişim” dediğimi buradan açıklayabilirim. Evliliğimizin temeli sağlam, aşkımızı ilk günkü tazeliğinde tutmaya çalışıyoruz ve başarılı da oluyoruz. İki çocuğum var. Onların okul yıllarını da, evliliklerini de görmeyi çok istiyorum.

– Çocukların verdiği mutluluk çok başka…

Sinemada kırdığım hiçbir gişe rekoru, kızımın koltuğa tutunup ayağa kalkmaya çalışırken bana verdiği mutluluk kadar büyük olamaz.

Kalabalık bir aile olmayı istiyorum

– Bir röportajında “En az beş çocuk istiyorum” demişsin.

Kalabalık bir aile olmayı çok istiyorum. Selin de karşı değil ama iki çocuk arasında 16 ay gibi kısa bir sürenin olması onu çok yordu. Zamanının tamamını çocuklarla geçiriyor. Deniz Efe'yi de Ela'yı da dadıların eline bırakmadık. Bu yüzden üçüncü çocuk için biraz bekleyeceğiz.

– Milyonlar ‘Recep İvedik'e gülüyor. Peki sen kime gülüyorsun?

Ben Şahan Gökbakar'a gülüyorum.

Hiçbir erkek kadın düşmanı olarak doğmaz

-İnsanlar galiba artık daha az gülüyorlar…

Bana göre biz toplum olarak ağlamayı da gülmeyi de çok seviyoruz. Bu yüzden güldüren ve ağlatan filmler ilgi görüyor. Dilerim ekonomik sıkıntıların son bulmasıyla insanlarımızın yüzleri daha çok gülmeye başlar.

-Gelelim içimizin kan ağlamasına neden olan ülkemizdeki kadın cinayetlerine…

Kadınlarımızın çoğu göz göre göre öldürülüyorlar. Kadın, “Bu adam beni tehdit ediyor” diyor, uzaklaştırma verilen adam yine eve gidiyor, yine kavga çıkıyor ve sonunda “Beni öldürecek” diyen kadın ne yazık ki haklı çıkıyor ve hayatını kaybediyor. Kadın cinayetlerinin bir an önce önüne geçilmeli. Ailedeki eğitim çok önemli. Çünkü hiçbir erkek kadın düşmanı olarak doğmaz. Cehalete ve sevgisizliğe çare bulunursa kadın cinayetleri de sona erecektir.

-Projeleriniz arasında yeni bir Recep İvedik filmi var mı?

Evet, Recep İvedik-6 filmi için hazırlıklarımız sürüyor. Yaz aylarında çekeceğiz.

Recep kaça kadar gidecek?

Allah ne verdiyse gidecek işte. (Gülüyor) Ne bileyim; 10'a kadar giderim herhalde…

ŞAHAN GÖKBAKAR’DAN ‘ELİNİZE SAĞLIK’ NOTU

Gökbakar sosyal medya hesabından Sözcü Cumartesi’nin sayfasını paylaştı ve ‘Süper olmuş, elinize sağlık’ notunu düştü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.