1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. İsrail doğalgazının Mısır’a satılması Rum hükümeti’ni endişelendirmiyor
İsrail doğalgazının Mısır’a satılması Rum hükümeti’ni endişelendirmiyor

İsrail doğalgazının Mısır’a satılması Rum hükümeti’ni endişelendirmiyor

Noble Energy-Delek Drilling konsorsiyumunun Mısır’a ait Dolphinus Holdings şirketiyle, Leviathan ve Tamar parsellerindeki doğalgazın Mısır’a ihraç edilmesiyle ilgili yapmış olduğu anlaşmanın, Güney Kıbrıs’ı endişelendirmediği bildirildi.

A+A-

Politis gazetesi,  enerji konuları uzmanı Charles Ellinas, her ne kadar bu konuda endişelere yer olmasa da, bu durumun Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki doğalgaz yataklarıyla ilgili müzakereleri etkileyebileceğini söylediğini yazdı.

Habere göre Ellinas, anlaşma uyarınca 64 milyar metreküp doğalgazın Mısır piyasasına tedarik edileceğini ve böylelikle Mısır’ın hidrokarbon yataklarındaki doğalgazdan tasarruf edileceği; artan miktarın da, Güney Kıbrıs’ın istişarelerde bulunduğu, Mısır’daki iki sıvılaştırılmış doğalgaz terminaline gönderileceği değerlendirmesini yaptı.
Ellinas, bu durumun, Mısır’dan Avrupa’ya doğalgaz ihracını kolaylaştıracağını ve Avrupa ülkelerinin, doğalgazla ilgili Güney Kıbrıs’a sırtını dönebileceğini de belirtirken, bu durumun şu aşamada Güney Kıbrıs’ı endişelendirmediğini ve Afrodit parselinden istifade hakkını elinde bulunduran Noble Energy, Shell, Delek Drilling ve Avner şirketleri ile Rum Devlet Hidrokarbon şirketi arasındaki müzakerelerin yolunda gittiğini kaydetti.

ENI BURS VERİYOR

Bu arada, Alithia gazetesi de, Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı’nın, ENI şirketinin, enerji alanında yüksek lisans yapmak isteyenler için burs imkanı sağlayacağını duyurduğunu yazdı.

Haberde, burslar için 125 bin Euro’luk ödenek ayrıldığı bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.