1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ‘Karantina" sigorta kapsamı dışında
‘Karantina" sigorta kapsamı dışında

‘Karantina" sigorta kapsamı dışında

Covid-19 temaslısı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından karantinaya alınan sigortalı özel sektör çalışanları, sigortadan ödeme alamıyor.  

A+A-

Mart ayından beridir ülkede görülen Covid-19 vakalarıyla birlikte, yüzlerce kişi de Sağlık Bakanlığı Temaslı Takip Merkezi tarafından karantinaya alındı. Devlet eliyle mecburi olarak işinden ayrı kalan sigortalı özel sektör çalışanları, bu sürede ödeme almazken, kamu çalışanlarının böyle bir sıkıntı yaşamadığı öğrenildi.

Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Koral Çağman, bu ödemelerin yasal zemini bulunmadığı için yapılamadığını ifade ederek, göreve gelir gelmez Bakanlar Kurulu’na karantinaya alınan özel sektör çalışanlarının ödenebilmesi için önerge sunduklarını, gerekirse tüzük değişikliğine gidilerek yasal zemin yaratılması için girişimde bulunduklarını söyledi.  Çağman, bu sorunu bir hafta içinde çözmeyi hedeflediklerini de ifade etti.        

Pandeminin ülkede görüldüğü Mart ayından bu yana 10 aydır hala özel sektör çalışanlarının mağduriyetinin görmezden gelindiğini ifade eden iş çevresi ise bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’ndan ise gerek temaslıların kendini gizlememesi gerekse bu bireylerin ekonomik sıkıntı yaşamaması için karantinaya alınan kişilerin bu süredeki ödeneklerinin yapılması için Çalışma Bakanlığı ile iletişim kurduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.