1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karaokçu’un istifanın arkasındaki şok gerçekler!
Karaokçu’un istifanın arkasındaki şok gerçekler!

Karaokçu’un istifanın arkasındaki şok gerçekler!

Haberatör Gazetesi’nin önceki gün manşetine taşımış olduğu, KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu’nun istifası haberi büyük yankı uyandırdı..

A+A-

Mehmet Eş

Haberatör Gazetesi’nin önceki gün manşetine taşımış olduğu, KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu’nun istifası haberi büyük yankı uyandırdı. Uzun yıllardır uyuşturucu ile mücadelede en öncü isimlerin başında gelen Hasan Karaokçu’nun istifa nedenin arkasındaki gerçekler halen daha gizemini koruyor. Karaokçu, Komisyon üyelerine yollamış olduğu yazıda, “Başbakan Tufan Erhürman’ın önünü açmak için istifa ediyorum” ifadesini kullanmış olsa da aldığımız duyumlara göre istifa nedeninin arkasında çok daha önemli bilgiler yer alıyor.

Karaokçu’nun istifa nedenlerinden en önemlisi Hükümetin uyuşturucu politikası ve atmış olduğu adımlarda fikir ayrılığı yaşaması ve hiçte hoş olmayan olaylara tanık olması öne çıkıyor. Karaokçu’nun özellikle uyuşturucu bağımlıların tedavisi için bir hastanenin olmaması ve bir merkezin kurulması için yıllardır uğraş verip, son aşamada bu projenin iptal edilmesi bardağın taşıran son nokta olduğu iddia ediliyor.

Karaokçu’nun bu beklenmedik istifasının arkasındaki nedenlerden bazıları şöyle;

  1. Devletin uyuşturucu ile mücadelede yetersiz ve duyarsız kalması,
  2. Uyuşturucuya karşı topyekün bir savaş yapılmaması ve uyuşturucu mafyasının üstüne gidilememesi,
  3. Atmış olduğu adımlarda veya almış olduğu kararlarda Bürokratlar tarafından engellenmesi ve dışlanması,
  4. Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonunun kurumsal bir yapıya kavuşturulmaması,
  5. Okullarda yapılması gereken uyuşturucu ile ilgili bilimsel araştırmaların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilgilenilmemesi ve hatta engellenmesi,
  6. Liselerde öğrencilere ders olarak verilmesi için hazırlatılan eğitim programlarının müfredata halen daha sokulmaması,
  7. Kendisinin bilgisi olmadan özel olarak seçilmiş birçok madde bağımlısı kişilerin gizli bir şekilde Türkiye’de bir tedavi merkezine sevk edilmesi,
  8. Uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle yakalanan gençlerin polis tarafından darp edilmesi ve işkenceye maruz kalması,

Vb. birçok konudan şikâyetçi olduğu ve bu konuda özellikle Başbakan Erhürman’ın ilgisiz kaldığı iddialar arasında yer alıyor. Ülkemizde uyuşturucu ile mücadelede elini taşın altına koyan birkaç kişiden birisi olan Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu eski Başkanı Hasan Karaokçu’nun neden istifa ettiğini ile ilgili yakın zamanda bir açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.