1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. "Kıbrıs sorununda “mutlak anlayış” bulduk"
"Kıbrıs sorununda “mutlak anlayış” bulduk"

"Kıbrıs sorununda “mutlak anlayış” bulduk"

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Ukrayna’da cereyan edenlerle tamamen benzediğini” iddia ettiği Kıbrıs sorununda “mutlak anlayış” bulduğu açıklamasına yer verdi. 

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in iki günlük Estonya ziyareti, iki taraf arasında dijital işbirliği alanında güncellenmiş karşılıklı işbirliği memorandumu imzalanmasıyla dün tamamlandı.

Haravgi’nin Rum Başkanlık Sarayı açıklamasına dayandırdığı habere göre dün gerçekleşen Anastasiadis – Estonya Başbakanı Kaja Kallas baş başa görüşmesi ve ardından geçilen heyetler arası görüşme sonrasında, Rum yönetiminin “Kıbrıs-Yarın” Planı’nın dijital dönüşüm politikalarını kapsayan Dijital İşbirliği ile ilgili yeni alanlar eklenerek güncellenen işbirliği memorandumuna imza atıldı.  

Rum yönetimi adına Anastasiadis’in, Estonya adına da Kallas’ın imza attığı ve Rum yönetiminin dijital dönüşüm reformlarının hayata geçirilmesi çabalarının güçlendirilmesi hedefini taşıyan memorandumun, Nüfus İdaresi ve Sosyal Sigortalar’ın dijital dönüşüm ve reformu, siber güvenlik çerçevesinin geliştirilmesi ve çalışmaların yaşam döngüsünün iyileştirilmesi gibi yeni alanları da içerdiği kaydedildi.

Habere göre memorandumun imzalanmasından sonra Anastasiadis ve heyetinin siber güvenlik alanında faaliyet gösteren “CybExer Technologies” şirketi tesislerini ziyaret etti.

“KIBRIS SORUNUNDA MUTLAK ANLAYIŞ BULDUK”
Aynı gazete Anastasiadis’in, Talin temaslarını tamamladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Estonya Cumhurbaşkanı Karis, Başbakanı Kallas ve Meclis Başkanı Ratas ile yaptığı temaslarda, “Ukrayna’da cereyan edenlerle tamamen benzediğini” iddia ettiği Kıbrıs sorununda “mutlak anlayış” bulduğu açıklamasına yer verdi. 
Habere göre iki günlük Talin temaslarının sonuçlarından büyük memnuniyet belirten Anastasiadis Ukrayna’daki savaş ve etkileri, Kıbrıs sorunu, mülteciler, yeşil dönüşüm ve Avrupa’nın enerji bağımsızlığı gibi güncel konular üzerinde odaklanma fırsatı bulduklarını söyledi, Kallas ile imzaladıkları memoranduma verdiği öneme özellikle vurgu yaptı. (ŞA/FG)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.